Μαξίμου: Ατυχής επικοινωνιακά ο χειρισμός της Μενδώνη, αλλά απολαμβάνει της εμπιστοσύνης Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση "αδειάζει" ως προς τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία όμως εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μαξίμου: Ατυχής επικοινωνιακά ο χειρισμός της Μενδώνη, αλλά απολαμβάνει της εμπιστοσύνης Μητσοτάκη

Ειδικότερα κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Μενδώνη πως εξαπατήθηκε, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απάντησε ότι: “Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός όπως ήταν αυτός δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη, είναι μία καλή υπουργός, με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού”.

Στο ερώτημα εάν η κ. Μενδώνη απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, η κ. Πελώνη απάντησε: “Ναι”.

Χαρακτήρισε επίσης ατυχή έκφραση της κ. Μενδώνη τη φράση “Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος”, τονίζοντας πως αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη.

Η κ. Πελώνη προανήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες για κώδικες δεοντολογίας και ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, τις οποίες θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη “για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου”, γιατί όπως είπε: “Ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε.”

Ο Τσίπρας να πει εάν συμφωνεί με το hashtag #ΝΔ_παιδεραστές

Η κυβέρνηση ουσιαστικά αντεπιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ για εκτροχιασμό του επιπέδου της συζήτησης γύρω από τη σεξουαλική κακοποίηση και τους βιασμούς ανηλίκων. Η κ. Πελώνη κατηγόρησε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επέλεξαν τον κατήφορο της χυδαιότητας, έκανε λόγο για οχετό μηνυμάτων από κουκουλοφόρους του διαδικτύου το Σαββατοκύριακο και κατέληξε πως η συζήτηση στη Βουλή έχει το νόημα να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και να πει εάν τα αποκηρύσσει όλα αυτά ή εάν συμφωνεί με το hashtag #ΝΔ_παιδεραστές.

Στο ερώτημα εάν τελικά η παραίτηση Λιγνάδη υπεβλήθη αυτοβούλως ή ζητήθηκε όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, η κ. Πελώνη επέλεξε να εστιάσει στο γεγονός πως όταν ο σκηνοθέτης και ηθοποιός υπέβαλε την παραίτηση του στις 6 Φεβρουαρίου έγινε αμέσως αποδεκτή.

Πηγή: News247.gr