Γεωργιάδης για εστίαση: «Αρχές Μαΐου ανοίγουν χώροι εκδηλώσεων και εταιρείες catering»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε με αισιοδοξία πως τον Μάη θα ανοίξουν και πάλι οι χώροι εκδηλώσεων, αλλά και οι εταιρείας catering.

Γεωργιάδης για εστίαση: «Αρχές Μαΐου ανοίγουν χώροι εκδηλώσεων και εταιρείες catering»

Την εκτίμηση ότι οι χώροι εκδηλώσεων, όπως τα κτήματα όπου τελούνται γάμοι και οι εταιρείες catering θα ανοίξουν από τις αρχές Μαΐου, έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή. Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε επίσης ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση, το οποίο θα διατεθεί προκειμένου να στηριχθεί ο εν λόγω τομέας, καθώς υπέστη μεγάλες απώλειες από την πανδημία του κορονοϊού.

«Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με την ΓΣΕΒΕΕ και σχεδιάζουμε νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ εστιασμένο μόνο στην εστίαση για να στηρίξουμε τον κλάδο περαιτέρω ενόψει του ανοίγματος», είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα εκτίμησε ότι σύντομα κομμάτι του catering θα επαναλειτουργήσει. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα γίνει περίπου στις αρχές του Μαΐου. Από αρχές Μαΐου θα είμαστε σε θέση – διακινδυνεύω να πω - να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις», είπε σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε στο τέλος της διαδρομής.

«Ζητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως Υπουργός θα έπρεπε να σχεδιάζω πως θα κλείνω επιχειρήσεις και πως θα μπαίνει λιγότερος κόσμος στα μαγαζιά. Θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία. Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: enikos.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας