OAEΔapp: Σε λειτουργία η νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets

Σε λειτουργία από 18 Φεβρουαρίου, η νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets του ΟΑΕΔ. - Στόχος η πλήρης ψηφιοποίηση του οργανισμού μέχρι το 2022.

OAEΔapp: Σε λειτουργία η νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets

Ο ΟΑΕΔ θέτει σε λειτουργία τη νέα εφαρμογή ΟΑΕΔapp όπου οι πολίτες μπορούν να την κατεβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα και τα tablets. Με τη νέα εφαρμογή ΟAEΔapp, περισσότερες από 40 ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι πλέον στα χέρια του κάθε πολίτη, εύκολα, άμεσα και με ταχύτητα. Εντάσσεται δε, σε μια συνολική στρατηγική του Οργανισμού που υλοποιείται τον τελευταίο χρόνο με στόχο τη σταδιακή ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του με αντίστοιχη μείωση των επισκέψεων στα φυσικά υποκαταστήματα.

Μέσω της νέας εφαρμογής ΟΑΕΔapp παρέχονται από σήμερα υπηρεσίες όπως:  Εγγραφή στο μητρώο ανέργων και ανανέωση του δελτίου ανεργίας.

 Αίτηση για επιδοματικές και άλλες κοινωνικές παροχές όπως το επίδομα ανεργίας, οι παροχές μητρότητας, οι επιταγές βιβλίων/θεαμάτων κτλ.

 Αίτηση σε προγράμματα κατάρτισης, προεργασίας, πρακτικής άσκησης.

 Ενστάσεις επί απορριπτικών αποφάσεων του Οργανισμού.

 Αίτηση έκδοσης βεβαίωσης χρόνου ανεργίας, που εκδίδεται άμεσα.

 Διαχείριση και άμεση αποστολή βιογραφικού.

 Αναζήτηση σε διαδραστικό χάρτη πληροφοριών για τα υποκαταστήματα ΟΑΕΔ καθώς και οδηγίες καθοδήγησης για το συγκεκριμένο υποκατάστημα.

 Χρήσιμες πληροφορίες που συνδέονται με την ιδιότητα του ανέργου.

 Ενημερώσεις προς τους πολίτες για περισσότερες από 80 διαφορετικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαιτέρως σημαντικών διαστημάτων ανεργίας και των ημερομηνιών ανανέωσης του δελτίου ανεργίας σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.