Από 19/2 η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Από την Παρασκευή 19/2 θα ξεκινήσει η έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Πώς θα εκδίδεται. 

Από 19/2 η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού
Photo credits: Daniel Schludi από Unsplash

Ξεκινά από σήμερα, Παρασκευή 19/2, η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και έχουν δηλαδή λάβει και τη δεύτερη δόση, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ 100.3.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «όλη η διαδικασία γίνεται ψηφιακά από το κλείσιμο του ραντεβού, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού. Με αυτόν το τρόπο κλείνει ο κύκλος σχετικά με τον εμβολιασμό για τον covid 19».

Σημειώνεται ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό θα πιστοποιεί ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί. Η έκδοσή του θα γίνεται μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να το λαμβάνουν, από Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, από τα ΚΕΠ κατόπιν ραντεβού.

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πιερρακάκης «το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι ασφαλές, δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί και φέρει ψηφιακή σφραγίδα».

Τονίζεται, τέλος, ότι τα στοιχεία λαμβάνονται από το μητρώο εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και την παραγωγή του εγγράφου έχει το ΕΔΥΤΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας