«Μήδεια»: Τρίτος νεκρός εξαιτίας της κακοκαιρίας

Ένας 73χρονος πέθανε στο σπίτι του σε χωριό της Εύβοιας, καθώς σταμάτησε να λειτουργεί το μηχάνημα παροχής οξυγόνου λόγω διακοπής του ρεύματος

«Μήδεια»: Τρίτος νεκρός εξαιτίας της κακοκαιρίας

Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» φαίνεται πως δεν είναι μόνο καταστροφικό, αλλά και τραγικό. Κι αυτό διότι από τα τεράστια προβλήματα που προκαλούνται χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Τελευταίο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που έχει πλήξει τη χώρα, είναι σύμφωνα με την Ευβοϊκή Γνώμη ο δεύτερος νεκρός στην Εύβοια είναι ένας 73χρονος στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων ο οποίος υποστηριζόταν από οξυγόνο.

Ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του όταν από την διακοπή ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ένας 80χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι στο απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας, Τρούπι. Ο 80χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και ήταν σε υποστήριξη με οξυγόνο.

Ο γιός του, που ήταν μαζί του στο σπίτι, κάλεσε σε βοήθεια καθώς το χωριό έχει αποκλειστεί αλλά όταν τελικά οι Αρχές κατάφεραν να προσεγγίσουν στο χωριό, ο ηλικιωμένος είχε ήδη καταλήξει.

Νεκρός βρέθηκε και ένας 56χρονος κτηνοτρόφος στην Κρήτη στην περιοχή Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου έξω από το μαντρί του, την ώρα που προσέγγιζε μαζί με τον γιό του μέσα σε αντίξοες συνθήκες σε μια απομακρυσμένη περιοχή, ώστε να ταΐσει και να φροντίσει τα ζωντανά του.

Πιθανότατα, σύμφωνα με την πρώτη γνωμάτευση των γιατρών ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή. Ο γιός του κάλεσε σε βοήθεια και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ έσπευσε να απεγκλωβίσει τον νεκρό με τον γιό του, διότι στο μεταξύ η σφοδρή χιονόπτωση είχε διακόψει την πρόσβαση με το μαντρί.