Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο βεγγαλικών - Τουλάχιστον 19 θύματα και 34 τραυματίες

Τουλάχιστον 19 νεκροί και 34 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε σε εργοστάσιο βεγγαλικών στη νότια Ινδία. Φόβοι για περισσότερα θύματα. 

Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο βεγγαλικών - Τουλάχιστον 19 θύματα και 34 τραυματίες
Photo credits: AAP

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 34 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο βεγγαλικών στη νότια Ινδία, ανακοίνωσαν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου οι αρχές.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου το απόγευμα στην πόλη Βιρουντχουναγκάρ, είναι από τα πιο σοβαρά δυστυχήματα αυτού του είδους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην πολιτεία Ταμίλ Νίντου.

Ο τοπικός αξιωματούχος Ρ. Κανάν δήλωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων μάλλον θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Τη στιγμή της έκρηξης στο εργοστάσιο βρίσκονταν 74 άνθρωποι, επεσήμανε ο ίδιος. Μεταξύ των τραυματιών «κάποιοι έχουν σοβαρά εγκαύματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τύπου, το εργοστάσιο δεν διέθετε νόμιμη άδεια λειτουργίας. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Newsminute μετέδωσε ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου αγνοείται και η αστυνομία ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι ανακοίνωσε ότι οι οικογένειες των θανόντων θα λάβουν βοήθεια 200.000 ρουπίων (2.260 ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ