Κεραμέως: Στο τραπέζι η επέκταση του σχολικού έτους

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για ενδεχόμενη επέκταση του ακαδημαϊκού έτους, τονίζοντας ότι η διδακτέα ύλη προχωράει κανονικά. 

Κεραμέως: Στο τραπέζι η επέκταση του σχολικού έτους

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επεκταθεί το σχολικό έτος, όπως έγινε και την περσινή, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αν χρειαστεί όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι.

Τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία, άρα όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα κορονοϊού στην κοινωνία αντίστοιχα θα είναι και στα σχολεία, υποστήριξε η υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, η διδακτέα ύλη προχωρά κανονικά με την τηλεκπαίδευση, επαναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά πως τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.

Προανήγγειλε επίσης ότι το επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή θα αφορά την αποκέντρωση του συστήματος στο σχολείο με στόχο ένα πιο αυτόνομο σχολείο.

Τέλος, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που υπερψηφίστηκε χθες, 11/2 στη Βουλή, εκτίμησε ότι θα εφαρμοστεί καθώς η κοινωνία απαιτεί αλλαγές, απαιτεί να μπει ένα τέλος στη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: naftemporiki.gr