Ικαρία: Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου

Πλοίο με 164 επιβάτες προσέκρουσε το βράδυ της Πέμπτης (11/2) στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου της Ικαρίας. Ασφαλείς οι επιβάτες.

Ικαρία: Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου

Πρόσκρουση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Blue Star Mykonos" σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι του Αγ. Κηρύκου της Ικαρίας κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο που εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Καβάλα - Μύρινα - Μυτιλήνη - Οινούσσες - Χίο - Βαθύ - Καρλόβασι - Φούρνοι - Άγιος Κήρυκος - Μύκονος - Σύρος - Πειραιάς με 164 επιβάτες, υπέστη ελαφριά στρέβλωση της βολβοειδούς πλώρης. Το πλοίο πρόσδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι όπου οι επιβάτες και οχήματα που προορίζονταν για τη συγκεκριμένη περιοχή αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αγίου Κηρύκου, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το "Blue Star Mykonos", επετράπη ο απόπλους του για μεμονωμένο πλου με προορισμό το λιμένα Πειραιά και με ενδιάμεσες στάσεις τους λιμένες Μυκόνου και Σύρου.

Πηγή: News247.gr