Μωραΐτης: «Οι μάσκες έπεσαν - Η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο στον αθλητισμό»

Αιχμηρή δήλωση του τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνου Μωραΐτη, σε βάρος της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με θέμα την πολύμηνη αδράνεια στον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα τη μη επανέναρξη των προπονήσεων στη Γ' Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.

Μωραΐτης: «Οι μάσκες έπεσαν - Η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο στον αθλητισμό»

Σε δήλωση εναντίον της κυβέρνησης και ειδικότερα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προέβη ο Θάνος Μωραΐτης.

Ο τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε την επίθεση με αφορμή την παραδοχή του Αυγενάκη ότι δεν είχε κατατεθεί αίτημα για επανεκκίνηση των προπονήσεων στη Γ' Εθνική κατηγορία νωρίτερα από τις 13 Ιανουαρίου 2021.

«Ενώ επί μήνες η κυβέρνηση παρουσιαζόταν ότι ήθελε να ανοίξει τον αθλητισμό, στην πραγματικότητα αδιαφορούσε. Κωλυσιεργούσε αδικαιολόγητα, εμπαίζοντας τους ανθρώπους του», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

«Και στον τομέα του αθλητισμού η κυβέρνηση δεν είχε από την αρχή κανένα απολύτως σχέδιο».

Ακολουθεί η αναλυτική δήλωση του Θ. Μωραΐτη:

«Ενώ ο αθλητισμός επί 11 μήνες έχει "κατεβάσει ρολά" και από τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα μόνο η Super League εξελίσσεται κανονικά, o υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης, επιχειρώντας σήμερα να διαψεύσει μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας -που δήλωσε ότι δεν έχει κατατεθεί αίτημα για επανεκκίνηση των προπονήσεων της Γ' Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου- εκτέθηκε για πολλοστή φορά.

Παραδέχτηκε ευθέως ότι μόλις στις 13 Ιανουαρίου υπέβαλε για πρώτη φορά αίτημα στη σχετική επιτροπή για επανέναρξη των προπονήσεων και της Γ' Εθνικής.

Από τον Αύγουστο η αθλητική κοινότητα ζητά την επανεκκίνηση του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Λαμβάνει όμως επί μήνες την άρνηση του κ. Αυγενάκη, που ναι μεν εμφανιζόταν να νοιάζεται για την επανεκκίνηση, σκόνταφτε δε, όπως έλεγε, στην άρνηση των "ειδικών".

Αποδεικνύεται περίτρανα η πραγματικότητα.

Ενώ επί μήνες παρουσιάζονταν ότι ήθελαν να ανοίξουν τον αθλητισμό, στην πραγματικότητα αδιαφορούσαν.

Κωλυσιεργούσαν αδικαιολόγητα, εμπαίζοντας τους ανθρώπους του.

Και σε αυτόν τον τομέα δεν είχαν από την αρχή κανένα απολύτως σχέδιο.

Οι μάσκες όμως έπεσαν».