Χαρδαλιάς για lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Πέμπτη (11/2)

Τα νέα μέτρα για το τρίτο lockdown παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Τι θα ισχύει με τις μετακινήσεις.

Χαρδαλιάς για lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Πέμπτη (11/2)

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία, πλην της ειδικής εκπαίδευσης, αναστολή της λειτουργίας για το λιανεμπόριο περιλαμβάνονται στα νέα μέτρα που θα ισχύουν στο τρίτο lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα νέα μέτρα του lockdown

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα μέτρα που θα ισχύουν έως τις 28 Φεβρουαρίου είναι τα εξής:

Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Μετακινήσεις: Σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από 9 μμ.-5 πμ τις καθημερινές και 6μμ-5πμ τα Σαββατοκύριακα. Διατηρείται η υποχρέωση αποστολής μηνύματος στο 13033.

Υπερτοπικές μετακινήσεις επιτρέπονται:

* από και προς την εργασία

* για λόγους υγείας

* προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας

* για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

*για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή / φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα / η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Αξιωματικών ή Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου / εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο */ για μια μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό

* προς το σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων

Σχολεία: Τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Με φυσικά παρουσία τα μαθήματα μόνο στα σχολεία Ειδικής Αγωγής. Από την Πέμπτη ξεκινά εκ νέου η προβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων από την ΕΡΤ2.

Χώροι λατρείας: Λειτουργίες και τελετές μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και χωρίς την παρουσία πιστών. Έως 9 άτομα σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες και μνημόσυνα.

Λιανεμπόριο: Κλειστά όλα τα καταστήματα εκτός από σουπερμάρκετ, καταστήματα τροφίμων, μίνι μάρκετ, κάβες, περίπτερα, pet shop, βενζινάδικα, καθαριστήρια, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και υπολογιστών για πληρωμή λογαριασμών και επισκευές, καθώς και φυσικά ιατρεία και φαρμακεία

Πηγή: News247.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας