Εισήγηση για καθολικό lockdown έως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου - Κλειστά σχολεία, τι μένει ανοιχτό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων. Εισηγήθηκαν, κατά πληροφορίες, αυστηρό και καθολικό lockdown στην Αττική ως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Εισήγηση για καθολικό lockdown έως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου - Κλειστά σχολεία, τι μένει ανοιχτό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι εισηγήθηκαν, κατά πληροφορίες, αυστηρό και καθολικό lockdown ως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, το μέτρο αφορά προς το παρόν μόνο την Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία (16 υπέρ και 8 λευκά) υπέρ του σκληρού lockdown στην Αττική, κατά τα πρότυπα του Μαρτίου, ενώ αυτή την ώρα συζητούν για τη Θεσσαλονίκη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακοινώσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις: Μετά τη λήξη της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων, θα εμφανιστεί στην καθιερωμένη ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος θα ενημερώσει για τις αποφάσεις της επιτροπής, ενώ τα μέτρα θα εξειδικεύσει μάλλον αύριο η κυβέρνηση, πιθανότατα μέσω του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Στο μεταξύ, το kathimerini.gr τονίζει ότι θα κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και το λιανεμπόριο, ακόμα και με τη μέθοδο του click away.

Ανοιχτά θα είναι μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και βενζινάδικα.

Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει σήμερα, στις 19:30 τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες.