Συνάντηση Αυγενάκη και Μαυρωτά με αντιπροσωπεία τριών αθλημάτων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός και ειδικότερα ο ερασιτεχνικός και οι ακαδημίες των σωματείων αποτέλεσαν το αντικείμενο εκτενούς συζήτησης μεταξύ της ηγεσίας του υφυπουργείου Αθλητισμού και εκπροσώπων τριών ομαδικών αθλημάτων.

Συνάντηση Αυγενάκη και Μαυρωτά με αντιπροσωπεία τριών αθλημάτων

Συνάντηση με αντιπροσωπεία από τρία αθλήματα είχαν την Πέμπτη (4/2) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Γιάννης Γκαγκαλούδης, Νίκος Μπουντούρης, Λευτέρης Τσαουσίδης (μπάσκετ), Σωτήρης Τσάτσος (ποδόσφαιρο) και Γιάννης Αχιλλεόπουλος (βόλεϊ).

Η συζήτηση των δύο πλευρών περιστράφηκε γύρω από τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει το παρατεταμένο lockdown στον αθλητισμό και ιδίως στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και στα τμήματα υποδομών των συλλόγων.

Στην κοινή ανακοίνωση των εκπροσώπων των τριών μεγαλύτερων ομαδικών αθλημάτων τονίζεται ότι ο Λ. Αυγενάκης επιθυμεί την επανεκκίνηση σε κάποια κομμάτια του αθλητισμού, αλλά, όπως ανέφερε, αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.

Η ανακοίνωση αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω:

«Η συνάντηση με τον υφυπουργό κύριο Αυγενάκη και τον γ.γ. Αθλητισμού κύριο Μαυρωτά, μετά από πρόσκλησή τους, έγινε σε καλό κλίμα με διάρκεια δύο ωρών. Αναφερθήκαμε στις καθημερινές αγωνίες του χώρου μας, των αθλητών, των προπονητών και των οικογενειών τους.

Μιλήσαμε για την ανάγκη που έχουν τα παιδιά για άθληση, εξηγώντας τις τραγικές σωματικές και ψυχικές συνέπειες που έχει η αδράνεια αυτή στην εξέλιξή τους.

Ο κύριος Αυγενάκης μάς άκουσε με σεβασμό και μας ανέλυσε τη διαδικασία που ακολουθούν οι προτάσεις που στέλνει η Γ.Γ. Αθλητισμού σε σχέση με τα πρωτόκολλα υγείας.

Συμφώνησε επίσης ότι κάποια κομμάτια του αθλητισμού πρέπει να επαννεκινήσουν όπως:

* Οι ακαδημίες των συλλόγων να λειτουργήσουν παράλληλα με τα σχολεία, με διαβαθμίσεις στη μορφή προπόνησης (αριθμός παιδιών, ανοικτός χώρος κ.ά.).

* Οι ερασιτεχνικές κατηγορίες κάποιων αθλημάτων, εάν και εφόσον εγκριθούν από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα προσπαθήσει να υπάρξει άμεση οικονομική μέριμνα για τους αθλητές και τους προπονητές των ερασιτεχνικών κατηγοριών, μέσω των θεσμικών οργάνων στα οποία ανήκουν.

Τέλος, δήλωσε σε εμάς ότι θα είναι ανοικτή η πόρτα του για τους ανθρώπους του αθλητισμού για να βοηθήσει άμεσα όπως μπορεί.

Να δηλώσουμε ότι οι πέντε που παραστήκαμε στη συνάντηση δεν έχουμε θεσμικό ρόλο εκτός από τον εκπρόσωπο του βόλεϊ και αναπτύξαμε απόψεις για το κοινό καλό.

Η πρόσκληση έγινε μετά το ενδιαφέρον του κυρίου Αυγενακη σε σχέση με τις δηλώσεις μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την κοινωνικοαθλητική δραστηριότητά μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την πορεία μας στον αθλητικό χώρο.

Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να αναδείξουμε τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έτσι όπως τα ζούμε εμείς στην καθημερινότητά μας.

Ευχόμαστε να βοηθήσαμε και εμείς για κάτι καλύτερο στον αθλητισμό.

Γιάννης Γκαγκαλούδης

Νίκος Μπουντούρης

Λευτέρης Τσαουσίδης

Σωτήρης Τσάτσος

Γιάννης Αχιλλεόπουλος».