«Ζήσε Αθλητικά»: «Επίσκεψη» στο Δημοτικό Σχολείο Αγαθονησίου με την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Νικολαΐδου

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» επισκέφθηκε διαδικτυακά το Δημοτικό Σχολείο Αγαθονησίου και έφερε σε επικοινωνία τους τρεις μικρούς μαθητές του νησιού με την Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου.

«Ζήσε Αθλητικά»: «Επίσκεψη» στο Δημοτικό Σχολείο Αγαθονησίου με την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Νικολαΐδου

Στάση στο Δημοτικό Σχολείο Αγαθονησίου έκανε το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» του υφυπουργείου Αθλητισμού, το οποίο επισκέπτεται τους μικρούς μαθητές των ακριτικών νησιών της Ελλάδας.

Οι τρεις μαθητές από το απομακρυσμένο αιγαιοπελαγίτικο νησί αδημονούσαν να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν διαδικτυακά με την Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά προετοίμασαν «ερωτήματα συνέντευξης» για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια γύρω από τον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα τη ρώτησαν σε ποια ηλικία ξεκίνησε τον αθλητισμό, ποια οφέλη αποκόμισε από αυτόν, αν έχει καταπιαστεί με κάποιο άλλο άθλημα, αλλά και ποιος είναι ο επόμενος στόχος της.

Η Κατερίνα Νικολαΐδου ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό σε αυτή την ιδιαίτερη συνέντευξη. Τόνισε την αξία του αθλητισμού, χαρακτηρίζοντάς τον ως «δεύτερο σχολείο, με μαθήματα την πειθαρχία και τη στοχοθεσία».

Παράλληλα, δεν δίστασε να εκμυστηρευτεί ότι στην αρχή της ενασχόλησής της με την κωπηλασία δεν θεωρούταν ιδιαίτερα δυνατή. Όμως μετά από σκληρή προσπάθεια και με πολλή θέληση κατόρθωσε όχι μόνο να διακριθεί αλλά και να γράψει τη δική της ιστορία στο άθλημα. Με τα λόγια αυτά, η Ολυμπιονίκης μας ενέπνευσε τους μικρούς μαθητές να μη σταματούν ποτέ την προσπάθεια για την κατάκτηση των ονείρων τους!

Στο τέλος τής πολύ όμορφης και ανθρώπινης αυτής επικοινωνίας τα παιδιά τής ευχήθηκαν «κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο».

Στο Δημοτικό σχολείο Αγαθονησίου θα αποσταλεί εντός των επόμενων ημερών αθλητικός εξοπλισμός για τους μαθητές από τον αρωγό και συνοδοιπόρο στη συγκεκριμένη δράση του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» Αστέρα Τρίπολης.