Παπανικολάου επί προσωπικού: Ο καρκίνος, η παράλυση, ο θάνατος - «Έβαλα 22 πόντους και κατέρρευσα»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου που βίωσε στην οικογένειά του τον καρκίνο έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο facebook.

Παπανικολάου επί προσωπικού: Ο καρκίνος,  η παράλυση, ο θάνατος - «Έβαλα 22 πόντους και κατέρρευσα»

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου.

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου για το 2021 θα είναι μια διαφορετική απ’ ότι οι προηγούμενες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά όμως ιδιαίτερα σημαντική για να αναλογιστούμε για το ποιοι είμαστε και πως μπορούμε να συμμετάσχουμε στη μάχη κατά του καρκίνου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου που βίωσε στην οικογένειά του την αρρώστια, έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο facebook.

Έγραψε ο Δημήτρης Παπανικολάου:

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου σήμερα και σε κάθε σπίτι που έχει χτυπήσει ξέρουν. Στο δικό μου χτύπησε τον πατέρα μου στα 56 του. Ήμουν στην Αμερική, όταν με πήρε η μητέρα μου και μου είπε ο μπαμπάς σου έχει ένα μεγάλο όγκο στα πλευρά που μας τον έκρυβε και θα μπει στο χειρουργείο.

Πίσω με την πρώτη πτήση, μετάσταση και οι γιατροί μας λένε 1-2 χρόνια μαξ ζωής. Αφήνω όλες τις προτάσεις από το εξωτερικό και πάω στον Μακεδονικό να είμαι κοντά στην οικογένεια. Όποιος αγαπάει δεν θέλει να στενοχωρεί και έτσι δεν ανέφερε ποτέ την λέξη και δεν ρώτησε ποτέ τους γιατρούς παρ' ότι ήξερε και καταλάβαινε ...

Όταν είχε δύσπνοια με έστελνε σε δουλειά για να μην το καταλάβω.... Στο τέλος 2 μέτρα άνθρωπος είχε μείνει 40 κιλά και πλέον ήταν παράλυτος από όγκο στην σπονδυλική στήλη και τον σήκωνα αγκαλιά για τις φυσικές ανάγκες. Λίγο πριν πεθάνει επιτέλους μιλήσαμε για το θέμα και κάναμε μια συμφωνία.

Η ταφή, μου είπε η μητέρα μου, ήταν Παρασκευή. Της είπα δεν θα προλάβω να γυρίσω στο γήπεδο στην Κοζάνη και Σάββατο παίζουμε. Πίεσα το γραφείο τελετών και έγινε Πέμπτη. Σάββατο έβαλα 22 πόντους και κατέρρευσα στο σπίτι στη συνέχεια αφού είχα πάρει τα χούγια του και δεν ήθελα να με βλέπει κανείς. Δώσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη με την γυναίκα μου το όνομα του στην κόρη μας.

Για όλους αυτούς που έχουν κάποιον δικό τους εκεί ψηλά.

Δείτε την ανάρτηση του Δημήτρη Παπανικολάου

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου σήμερα και σε κάθε σπίτι που έχει χτυπήσει ξέρουν. Στο δικό μου χτύπησε τον πατέρα...

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Papanikolaou II στις Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας