Η Βουλή υιοθετεί τα παιδιά του άτυχου πυροσβέστη

Με απόφασή της η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα στηρίξει τα τρία ανήλικα παιδιά του Γιάννη Ζαφειρόπουλου, που πνίγηκε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών στον Έβρο

Η Βουλή υιοθετεί τα παιδιά του άτυχου πυροσβέστη

Ασφαλώς είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία και οι θεσμοί της για να στηρίξουν την οικογένεια του άτυχου αρχιπυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στον Έβρο.

Με ομόφωνη απόφαση η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε η Βουλή να υιοθετήσει τα τρία παιδιά του άτυχου 46χρόνου πυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου που πνίγηκε εν ώρα καθήκοντος, σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών στον Έβρο από πλημμύρα.

Ο 46χρονος πυροσβέστης από τον Έβρο, ήταν πατέρας τριών παιδιών και συμμετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού από σχολείο.

Άφησε την τελευταία του πνοή, στην προσπάθεια του να απεγκλωβίσει μαθητές σε σχολείο της περιοχής Απαλού.

Συγκεκριμένα, βρίσκονταν σε υπηρεσιακό όχημα το οποίο εξαιτίας των ορμητικών χειμάρρων ξέφυγε από την πορεία του.

Στην προσπάθεια του να σωθεί, o πυροσβέστης βγήκε από το όχημα και παρασύρθηκε σε φρεάτιο από ορμητικό όγκo νερών. Ο άτυχος αρχιπυροσβέστης παρασύρθηκε από το ρέμα του Απαπλού και ύστερα από έρευνες, η σορός του εντοπίστηκε στο εσωτερικό του αεροδρομίου.

Αφού εντοπίστηκε, ο 46χρονος αρχιπυροσβέστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Με την απόφασή της αυτή η Βουλή αναλαμβάνει να στηρίξει οικονομικά και ηθικά την οικογένεια του Γιάννη Ζαφειρόπουλου παρέχοντας βοήθεια στα τρία ανήλικα παιδιά του.