Λέσβος: Δύο ακόμα σεισμικές δονήσεις το βράδυ της Δευτέρας (1/2)

Η Λέσβος συνεχίζει να... κουνιέται από τα Ρίχτερ, καθώς δύο νέες σεισμικές δονήσεις ανησύχησαν τους κατοίκους του αιγαιοπελαγίτικου νησιού αργά το βράδυ της Δευτέρας (1/2).

Λέσβος: Δύο ακόμα σεισμικές δονήσεις το βράδυ της Δευτέρας (1/2)

Δύο αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν για άλλη μια φορά τη Λέσβο το βράδυ της Δευτέρας (1/2), με το νησί να βρίσκεται εν μέσω του «χορού» των Ρίχτερ από το πρωί.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22:46 και άγγιξε τα 4,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρό της ήταν 43 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης, με εστιακό βάθος τα 17,5 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 22:58, σημειώθηκε άλλη μια μικρότερη σεισμική δόνηση, της τάξης των 3 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 18 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και το εστιακό βάθος είναι 10 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί παράλληλα πως ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Τουρκία, με τα τοπικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως είχε μέγεθος 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι δονήσεις προήλθαν από το ίδιο σεισμικό ρήγμα που έδωσε στις 12 Ιουνίου του 2017 τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό της Βρίσας μεγέθους 6,3 βαθμών.

Πηγή: in.gr