Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της «Μπλε Φάλαινας»

Ο 22χρονος Νικίτα Νεαρόνοφ είναι ο ιθύνων νους του «παιχνιδιού αυτοκτονίας», σύμφωνα με τη ρωσική αστυνομία.

Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της «Μπλε Φάλαινας»

Νεαρός, καλοβαλμένος, με καλή δουλειά, από καλή οικογένεια, μόλις 22 χρονών κι όμως, τόσο μα τόσο «άρρωστος». Η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη του Νικίτα Νεαρόνοφ, τον οποίο θεωρεί ως τον ιθύνοντα νου πίσω από το «παιχνίδι αυτοκτονίας» που έχει γίνει γνωστό και στη χώρα μας με το όνομα «Μπλε Φάλαινα».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, ο Νεαρόνοφ ήταν εκείνος που πρωτοσχεδίασε και εκτέλεσε τη «Μπλε Φάλαινα» ένα αρρωστημένο διαδικτυακό «παιχνίδι» που τελικά οδηγούσε έφηβους στην αυτοκτονία μετά από μια σειρά επικίνδυνων δοκιμασιών.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο Νεαρόνοφ από το σπίτι του «ψάρευε» έφηβους στο διαδίκτυο και τους έβαζε όλο και πιο δύσκολες δοκιμασίες μέχρι που τους οδηγούσε στην αυτοκτονία.

Παράλληλα, ενέπλεκε και άλλα άτομα ως διαχειριστές της «Μπλε Φάλαινας», απλώνοντας τον ιστό του και επιδιώκοντας να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους έφηβους, τους οποίους θεωρούσε «κακούς» και ότι «δεν αξίζει να ζουν».

Η αστυνομία προσπαθεί τώρα να βρει ποια άτομα βρίσκονταν κάτω από την επιρροή του Νεαρόνοφ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα ευφυής, αν και ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση με το «παιχνίδι» και υποστηρίζει ότι απλώς «φλέρταρε» διαδικτυακά.

Πηγή: topontiki.gr