Κεραμέως: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία - Τι γίνεται με τα Φροντιστήρια

Για το άνοιγμα των σχολείων και τον τρόπο λειτουργίας τους, καθώς και για τα φροντιστήρια μίλησε η Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία - Τι γίνεται με τα Φροντιστήρια
Photo credits: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ από Eurokinissi

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία ανοίγουν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, περιέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η υπουργός επισήμανε για ακόμα μια φορά πως γυμνάσια και λύκεια ανοίγουν μόνο στις «κίτρινες» περιοχές της χώρας. Στις «κόκκινες» περιοχές επαναλειτουργούν δια ζώσης μόνο τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργήσουν μέσω της τηλεκπαίδευσης, μια απόφαση που στηρίζεται σε εισήγηση των ειδικών.

«Είναι γεγονός ότι όσο μεγαλώνει η ηλικία ενός ατόμου, τόσο περισσότερο μπορεί να συμβάλλει στην πανδημία» σημείωσε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στην απόφαση τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές να λειτουργήσουν με εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.

«Τα παιδιά στα λύκεια έχουν πιο έντονη κοινωνική δραστηριότητα, έχουν πιο έντονη επαφή μεταξύ τους» συνέχισε, ζητώντας ταυτόχρονα εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 να κάνουν αίτηση για τεστ.

«Οι ειδικοί προτείνουν οι αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται σε σταθερές ομάδες. Για να ανοίξουν τα γυμνάσια αποφασίστηκε να περιοριστεί το εμπόριο. Θα έχουμε κρούσματα, είναι λογικό. Το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία» πρόσθεσε ακόμα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN η υπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε επιπλέον στο θέμα της λειτουργίας των φροντιστηρίων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει εισήγηση από τους ειδικούς για το άνοιγμά τους. «Οι ομάδες στα σχολεία είναι σταθερές, ενώ στα φροντιστήρια είναι μικτές από μαθητές διαφορετικών σχολείων» σχολίασε η κ. Κεραμέως.

Πηγή: naftemporiki.gr