Γεωργιάδης: «Έτσι θα λειτουργήσει η αγορά»

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου για τις αγορές και τα καταστήματα έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: «Έτσι θα λειτουργήσει η αγορά»

Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στους εμπορικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας αποτέλεσαν, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, την αιτία που ελήφθησαν τα νέα μετρά για τις αγορές στα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές.

Αναφερόμενος στον συνωστισμό που παρατηρήθηκε χθες στην Ερμού, λίγο μετά την ανακοίνωση των μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ο υπουργός επανέλαβε ότι στην Αττική πλέον δεν επιτρέπεται οι καταναλωτές να μπαίνουν σε κατάστημα χωρίς ραντεβού.

Ξεκαθάρισε ότι τα κοσμηματοπωλεία, με βάση την εισήγηση των ειδικών, θα λειτουργούν με τη μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος. Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι θα θέσει εκ νέου το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου.

«Αν η πορεία της πανδημίας πάει προς τα πάνω, αυτομάτως θα ληφθούν μέτρα» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «αν πάει προς τα κάτω, θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία».

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον ΓΓ εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Τέλος, σχολιάζοντας την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος της αγοράς, ο υπουργός σημείωσε ότι πήγε παρά πολύ καλά και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Πηγή: naftemporiki.gr