Δικογραφία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών εις βάρος των διοργανωτών του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 28/1 στην Αθήνα .

Δικογραφία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Photo credits: INTIME NEWS

Δικογραφία σε βάρος των διοργανωτών του συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην παιδεία που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 28/1, στα Προπύλαια σχηματίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Η δικογραφία αφορά μεταξύ άλλων το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί δημοσίων συναθροίσεων, καθώς οι διοργανωτές της διαδήλωσης δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη από τον νέο νόμο διαδικασία.

Στη δικογραφία όμως αναμένεται να προστεθούν και αδικήματα που αφορούν σε παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στη χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν περίπου 4.000 άτομα, παρά το γεγονός ότι την Τρίτη 26/1 η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι με απόφαση του αρχηγού της Μιχάλη Καραμαλάκη απαγορεύονται οι συναθροίσεις με τη συμμετοχή άνω των 100 ατόμων.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών συγκεντρώνει προανακριτικό υλικό το οποίο θα στείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Στη συνέχεια, η Εισαγγελία αναμένεται να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και να επιστρέψει το φάκελο στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου μέσα από ένα κύκλο καταθέσεων να ταυτοποιηθούν πρόσωπα που διοργάνωσαν και συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Πηγή: kathimerini.gr