25η Μαρτίου: Θα γίνει παρέλαση. Γιατί προσκλήθηκαν Πούτιν, Μακρόν, Κάρολος

Από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν προσκληθεί από την κυβέρνηση Πούτιν, Μακρόν και Κάρολος στην Αθήνα προκειμένου να παραστούν τον Μάρτιο του 2021, στην παρέλαση.

25η Μαρτίου: Θα γίνει παρέλαση. Γιατί προσκλήθηκαν Πούτιν, Μακρόν, Κάρολος

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα μα τα μέχρι τώρα δεδομένα, η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, στις 25 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης σε αντίθεση με ότι είχε αποφασιστεί στις δυο προηγούμενες παρελάσεις που δεν έγιναν λόγω της πανδημίας.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιτρέψει την παρέλαση, καθώς πρόκειται για την παρέλαση της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Η κυβέρνηση έχει αποστείλει προσκλήσεις, για να παραστούν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον πρίγκιπα Κάρολο. Πρόκειται για μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα. Ρωσία, Γαλλία και Αγγλία είναι οι τρεις μεγάλες δυνάμεις που υποστήριξαν την Ελλάδα στη ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προσκαλέσει ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο τους Πούτιν, Μακρόν και Κάρολο στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2021.