Ο Αυγενάκης ψάχνει «Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση» του ελληνικού αθλητισμού

Ανοιχτός διάλογος του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τα ερασιτεχνικά σωματεία και τους αθλητικούς φορείς θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26-27 Ιανουαρίου, για τον συντονισμό δράσεων και πρωτοβουλιών ενάντια στις παθογένειες στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Αυγενάκης ψάχνει «Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση» του ελληνικού αθλητισμού

Ευρύτατο διάλογο μέσω τηλεδιάσκεψης, με τα χιλιάδες νόμιμα αθλητικά σωματεία του μητρώου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και φορείς του αθλητισμού, διοργανώνει το υφυπουργείο Αθλητισμού αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, 26-27 Ιανουαρίου, στις 16:00 και 13:30 αντίστοιχα.

Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για σεξουαλική, αλλά και κάθε άλλης μορφής βία, καθώς και καταχρήσεων εξουσίας στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός 2021 – Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση».

Οι άξονές της θα είναι οι παρακάτω:

* Προστασία των ατομικών δικαιωμάτων στον αθλητισμό.

* Υιοθέτηση καλών πρακτικών και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

* Προτάσεις για τη μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση του αθλητικού οικοδομήματος.

Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία για να κατατεθούν και να καταγραφούν οι απόψεις και οι προτάσεις των σωματείων και μέσα από τον διάλογο να προκύψει σύνθεση και συντονισμός δράσεων και πρωτοβουλιών.

Ήδη μάλιστα είναι τέτοια η ανταπόκριση στην πρόσκληση διαλόγου, που εξετάζεται το ενδεχόμενο η τηλεδιάσκεψη να διεξαχθεί και για τρίτη ημέρα, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ώστε να τοποθετηθούν όσοι περισσότεροι γίνεται.

Τον ρόλο του συντονιστή των συζητήσεων θα αναλάβει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στον διάλογο θα συμμετάσχουν, εκτός των χιλιάδων νόμιμων σωματείων του μητρώου της ΓΓΑ, οι Ολυμπιονίκες-μέλη του συλλόγου τους και της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι φορείς που απαρτίζουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα του υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά» (ΕΟΕ, ΕΠΕ, ΔΟΑ, ΕΟΚΑΝ, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, σύνδεσμοι αθλητών), οι επικεφαλής των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων από όλη την Ελλάδα, οι σύλλογοι εργαζομένων στη ΓΓΑ και στις αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλοι.