Βασιλίτσα Γρεβενών: Σκιέρ καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Η ζωή ενός νεαρού σκιέρ κινδύνεψε σοβαρά στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών, όταν κάνοντας σνόουμπορντ καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα. Ο 27χρονος τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της μακεδονικής πόλης.

Βασιλίτσα Γρεβενών: Σκιέρ  καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Στο νοσοκομείο των Γρεβενών μεταφέρεται αυτή την ώρα νεαρός που φέρεται να έχει τραυματιστεί από χιονοστιβάδα κατά τη διάρκεια κατάβασης σε κορυφογραμμή του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας Γρεβενών.

Ο 27χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης μαζί με φίλους του και με τις σανίδες τους στα χέρια ανέβηκαν στην κορυφογραμμή του χιονοδρομικού και σε συγκεκριμένο σημείο που αποτελεί πόλο έλξης όσων κάνουν σνόουμπορντ. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, κατά τη διάρκεια της κατάβασης οι φίλοι του είδαν το περιστατικό με τη χιονοστιβάδα και μπόρεσαν έτσι να επέμβουν εγκαίρως και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Δημήτρης Καραγιάννης, οι εγκαταστάσεις του κέντρου είναι κλειστές, αλλά ευτυχώς τρία άτομα εκτελούσαν βάρδια ασφαλείας, όταν δέχτηκαν τηλεφώνημα από το αστυνομικό τμήμα Πολυνερίου ότι αγνοείται νεαρός σκιέρ σε συγκεκριμένη τοποθεσία. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο διασώστης σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εργαζομένους του κέντρου έφτασαν στο σημείο και παρέλαβαν τον τραυματία. Στη συνέχεια στη βάση του κέντρου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με προορισμό το νοσοκομείο Γρεβενών.

Όπως ανέφεραν εργαζόμενοι του χιονοδρομικού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ατύχημα έγινε στο ίδιο σχεδόν σημείο όπου πριν από έναν χρόνο ένας άλλος σκιέρ έχασε τη ζωή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας