ΗΠΑ: Αναβολή δύο εβδομάδων στη δίκη Τραμπ

Την δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί τελικά, αντί για την προσεχή Δευτέρα (25/1), η δεύτερη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ από την Γερουσία.

ΗΠΑ: Αναβολή δύο εβδομάδων στη δίκη Τραμπ

Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία θα αρχίσει να διεξάγεται τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, μετά την επίσημη υποβολή του κατηγορητηρίου, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του σώματος Τσακ Σούμερ. Αυτό σημαίνει αναβολή της δίκης για δύο εβδομάδες, αφού αναμενόταν να αρχίσει τη Δευτέρα.

«Αφού συνταχθούν οι φάκελοι, τα μέρη θα αρχίσουν τις αγορεύσεις τους» τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ενημέρωσε ο κ. Σούμερ τους συναδέλφους του.

Ο προγραμματισμός αυτός θα επιτρέψει στην άνω Βουλή να επιβεβαιώσει τους διορισμούς των μελών της κυβέρνησης Μπάιντεν και πιθανόν να καταπιαστεί με το σχέδιο στήριξης της οικονομίας για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία.

«Η εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο που υποκινήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ» είναι κάτι «που κανένας μας δεν θα ξεχάσει ποτέ», τόνισε ο Σούμερ. «Όλοι μας θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας αυτό το απαίσιο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μας, αλλά η επούλωση και η ενότητα θα έρθουν μόνο αφού αποκατασταθεί η αλήθεια και υπάρξει λογοδοσία και αυτός είναι ο σκοπός της δίκης» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας.

Πηγή: naftemporiki.gr