Χαρδαλιάς: Από 1ης Φεβρουαρίου ανοικτά τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν τα κασταστήματα του ΟΠΑΠ αλλά όχι και τα ΟΠΑΠ play, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Χαρδαλιάς: Από 1ης Φεβρουαρίου ανοικτά τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Την παράταση, για μια ακόμη εβδομάδα, του lockdown στη χώρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 5.00, ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Οι τρεις περιοχές που επιτρέπονται ψάρεμα και κυνήγι

Δεν επιτρέπεται το ψάρεμα και το κυνήγι με μοναδική εξαίρεση τρεις περιοχές: Ροδόπη, Έβρος και Ξάνθη.

Στις εν λόγω περιοχές θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου εντός περιφερειακής ενότητας και μόνο σε 4 άτομα, δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Εκτός από τα χρηματικά πρόστιμα θα αναστέλλονται οι άδειες στους παραβάτες. Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Από την Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ αλλά όχι τα ΟΠΑΠ play, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

- Aλλάζει ο αριθμός επιβαινόντων σε ταξί. Συγκεκριμένα επιτρέπονται 2 επιβαίνοντες πλέον πλην του οδηγού.

- Επιτρέπεται σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας για εργασίες επισκευών και συντήρησης.

- Παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε Βοιωτία, Σπάρτη, Εορδαία, σε Κρόκο και Σιάτιστα Κοζάνης, καθώς και στον Ασπρόπυργο και τις Αχαρνές.

Ιδιαίτερα για τις Αχαρνές ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται παρά τα αυστηρότερα μέτρα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον περιορισμούς στην περιοχή.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας