ΕΣΗΕΑ: Ζητά συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το νέο Εθνικό Σχέδιο για τις συναθροίσεις

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητούν ΕΣΗΕΑ και ΕΦΕ, γύρω από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων

ΕΣΗΕΑ: Ζητά συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το νέο Εθνικό Σχέδιο για τις συναθροίσεις

Επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζήτησαν με επιστολή τους τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ, ώστε να διευκρινιστούν ζητήματα που προκύπτουν από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ εκφράζουν την αντίθεση και τον προβληματισμό τους για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, που παρουσιάσατε, όσον αφορά στο ρόλο και την παρουσία των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των δημόσιων συναθροίσεων.

Με την “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο ως άνω σχέδιο, βαρύ πλήγμα δέχεται άμεσα η ενημέρωση των πολιτών, η οποία αποτελεί έναν εκ των πυλώνων της δημοκρατίας.

Προκειμένου να διευκρινίσουμε όλα τα καίρια ζητήματα στο Σχέδιο επιθυμούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας»