Άντρη Ελευθερίου: Κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση η Κύπρια Ολυμπιονίκης της σκοποβολής

Η Κύπρια Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άντρη Ελευθερίου, αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο παρελθόν και κατήγγειλε το γεγονός στις αρχές μετά από συνάντηση με την υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου.

Άντρη Ελευθερίου: Κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση η Κύπρια Ολυμπιονίκης της σκοποβολής

Οι πρόσφατες αναφορές της Κύπριας Ολυμπιονίκη της σκοποβολής Άντρης Ελευθερίου σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για σεξουαλική κακοποίηση από αθλητικό παράγοντα πριν από μερικά χρόνια προκάλεσαν το ενδιαφέρον της υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου, Έμιλυς Γιολίτη. Έτσι η τελευταία επεδίωξε και είχε συνάντηση την Τετάρτη (20/1) με την Ελευθερίου προκειμένου να συζητήσουν σχετικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Μεγαλονήσου, η Ελευθερίου μετά τη συνομιλία με την υπουργό προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία για την κακοποίηση της οποίας υπήρξε θύμα.

Η Γιολίτη συνεχάρη την Ελευθερίου για τη θαρραλέα στάση της να δημοσιοποιήσει το γεγονός και της παρείχε τη διαβεβαίωση ότι τόσο η πολιτεία όσο και η ίδια προσωπικά θα τη στηρίξουν σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Ξεκαθάρισε επίσης την αποφασιστικότητα της πολιτείας και της ίδιας να πατάξουν τέτοιου είδους φαινόμενα από όπου κι αν προέρχονται.

Τέλος, η υπουργός και η Ολυμπιονίκης από κοινού απηύθυναν κάλεσμα προς όλες τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν υποστεί όχι μόνο βία αλλά και σεξουαλική παρενόχληση να προχωρήσουν σε καταγγελία, χωρίς να φοβούνται, ούτε να ντρέπονται, δεδομένου ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους έκνομες και απάνθρωπες συμπεριφορές.