Η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα των χιονοδρομικών και ο τρόπος μετακίνησης

Αβέβαιο ακόμα το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, με την επικρατέστερη ημερομηνία να τοποθετείται πάντως στην αρχή της δεύτερης εβδομάδας του Φεβρουαρίου. Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα των χιονοδρομικών και ο τρόπος μετακίνησης
Photo credits: Stanley Dai από Unsplash

Η Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, καθώς οι σχετικές συζητήσεις έχουν επανατοποθετηθεί για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου ότι εκτός από τα σχολεία «όλες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν», αλλά για τους επαγγελματίες του κλάδου αυτό μπορεί να σημαίνει άλλη μια σεζόν χαμένη. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει τεράστιες συνέπειες για τον κλάδο, ο οποίος και πέρυσι έχασε ένα μεγάλο μέρος της σεζόν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η μετακίνηση από νομό σε νομό, γι' αυτό και οι εκπρόσωποι του κλάδου συμπεριέλαβαν στην πρόταση τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης την ύπαρξη πιστοποιητικού, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό.