Έτσι ορκίζεται ο Μπάιντεν: 25.000 στρατιώτες, 200.000 σημαίες, δημοσιογράφοι με αλεξίσφαιρα

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ μπρoστά σε 200.000 σημαίες, 25.000 στρατιώτες, δημοσιογράφους με αλεξίσφαιρα γιλέκα και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Το σόου συμπληρώνουν 56 δέσμες φωτός.

Έτσι ορκίζεται ο Μπάιντεν: 25.000 στρατιώτες, 200.000 σημαίες, δημοσιογράφοι με αλεξίσφαιρα

Η μεγάλη μέρα για τον Τζο Μπάιντεν έφτασε. Ορκίζεται 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, στις 12:00 ακριβώς το μεσημέρι τοπική ώρα (7:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος). Μια ορκωμοσία διαφορετική λόγω κορονοϊού και εξ αιτίας της πρόσφατης επίθεσης στο Καπιτώλιο.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς ανακοίνωσε ότι 25.000 οπλισμένοι στρατιώτες βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους και προστατεύουν την Ουάσινγκτον.

Το Πεντάγωνο έχει εξουσιοδοτήσει επιπλέον 750 στρατιώτες με ειδικότητα σε χημικά, βιολογικά, πυρηνικά, ραδιολογικά όπλα και εκρηκτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Associated Press, δύο στρατιώτες απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, γιατί διαπιστώθηκε ότι είχαν σχέση με ακροδεξιές στρατιωτικές οργανώσεις.

Έγινε επίσης γνωστό ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν δημοσιογραφικά την ορκωμοσία θα φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Βέβαια, αυτό δεν γίνεται κατόπιν εντολής των αρχών, αλλά αποτελεί πρωτοβουλία των δημοσιογράφων και γενικότερα των αμερικάνικων ΜΜΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν προμηθευτεί και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

«Οι αίθουσες ειδήσεων όπως οι Los Angeles Times έχουν διανείμει προστατευτικό εξοπλισμό και έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό τους με σεμινάρια για την ασφάλειά τους. Μετά τις αιματηρές επιθέσεις την 6η Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο από ταραξίες- υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που οδήγησαν στον θάνατο πέντε ατόμων, οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι πανέτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Στο μεταξύ εντυπωσιακές είναι οι εικόνες καθώς περίπου διακόσιες χιλιάδες σημαίες των ΗΠΑ έχουν τοποθετηθεί στο «National Mall». Το «πεδίο λαβάρων» με 191.500 αστερόεσσες εκπροσωπεί τους πολίτες που λόγω κορονοϊού θα απουσιάσουν από την τελετή. Το σόου θα συμπληρώσουν 56 δέσμες φωτός. Αντιπροσωπεύουν τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ και τις αμερικανικές κτήσεις.