Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Τι είπαν στην απολογία τους οι δύο ανήλικοι (vid)

Οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, στο μετρό της Ομόνοιας, δήλωσαν μετανιωμένοι στην απολογία τους στον ανακριτή που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (19/1)

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Τι είπαν στην απολογία τους οι δύο ανήλικοι (vid)

Μετανιωμένοι εμφανίστηκαν οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο σταθμό μετρό της Ομόνοιας, στην απολογία τους στον ανακριτή, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (19/1).

Σύμφωνα με όσα είπαν, έπραξαν αρχικά όντας σε άμυνα και στη συνέχεια επιτέθηκαν, ενώ ο ξυλοδαρμός ήταν αποτέλεσμα μίας άδικης συμπεριφοράς του σταθμάρχη, επειδή τους προκάλεσε. Ζήτησαν συγγνώμη και είπαν ότι θα το κάνουν και μπροστά στο θύμα.

Ανακριτής και εισαγγελέας πλέον βρίσκονται σε διάσκεψη. Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν είναι αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και δεν επιφέρει προφυλάκιση, οπότε η απόφαση θα αφορά περιοριστικούς όρους.

Στον ανακριτή απολογήθηκε και ο ειδικός φρουρός, που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος.

Εν τω μεταξύ πριν την ανάκριση η μητέρα των δύο ανήλικων είπε ότι τα παιδιά της θα πουν την αλήθεια. «Δεν τα προετοιμάζουμε. Θα πούμε την αλήθεια. Τα στηρίζουμε γιατί είναι καλά παιδιά. Το κακό δεν έγινε, τουλάχιστον είναι καλά ο άνθρωπος», ανέφερε η μητέρα των δύο ανήλικων που κατηγορούνται για την ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, ενώ ο δικηγόρος του ειδικού φρουρού, που κατηγορείται για υπόθαλψη είπε: «Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες. Ουδέποτε έδωσε συμβουλές για να κρυφτούν και να διαφύγουν. Είναι οικογενειακός φίλος και με έναν από τους δύο ανήλικους είναι συμπαίκτες στην ομάδα ποδοσφαίρου της περιοχής».