Νομοσχέδια για τον αθλητισμό: Αλλαγές στις λέσχες φιλάθλων - Πώς οι αστυνομικοί γίνονται σεκιούριτι

Τι είναι το μητρώο προπονητών που έρχεται και οι αλλαγές που σύμφωνα με τα σχέδια νόμου θα γίνουν στις λέσχες φιλάθλων. Πώς θα περάσουμε στη σταδιακή αντικατάσταση της αστυνομίας από εταιρείες σεκιούριτι στα γήπεδα.

Νομοσχέδια για τον αθλητισμό: Αλλαγές στις λέσχες φιλάθλων - Πώς οι αστυνομικοί γίνονται σεκιούριτι

Σχέδια νόμου που θα ενισχύσουν την αθλητική μεταρρύθμιση αναμένεται να κατατεθούν τις επόμενες ημέρες στη Βουλή από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Στα νομοσχέδια, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνονται άρθρα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για τις λέσχες φιλάθλων, για το μητρώο προπονητών, για την ενδυνάμωση της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας απέναντι στη χειραγώγηση, για τον εργασιακό-μαζικό αθλητισμό, για τα esports, για την αθλητική ρομποτική κ.ά.

Ενα από τα άρθρα που αναμένεται να βοηθήσει για την εξάλειψη βίας στους αθλητικούς χώρους θα είναι αυτό που θα καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας στις λέσχες φιλάθλων των ομάδων, καθώς κάθε ομάδα θα φέρει ευθύνη για τις λέσχες που χρησιμοποιούν το όνομα και τον λογότυπό της. Επίσης, θα καθοριστεί το πλαίσιο λειτουργίας των επαγγελματικών κατηγοριών. Στα νομοσχέδια θα υπάρχει ο νέος τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς και η επικύρωση των νέων κανονισμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ. Αυτό, όμως, που θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τον αθλητισμό (επαγγελματικό και ερασιτεχνικό) θα είναι το μητρώο προπονητών. Ετσι, κάθε γονιός, θα γνωρίζει το βιογραφικό του ανθρώπου που θα εμπιστευθεί το παιδί του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υφυπουργείο Αθλητισμού έχουν ωριμάσει οι συζητήσεις για τη σταδιακή αντικατάσταση της αστυνομίας από εταιρείες σεκιούριτι στα γήπεδα. Το χρονικό διάστημα που είχε συζητηθεί το άνοιγμα των γηπέδων σε φιλάθλους είχε κατατεθεί σε ανάλογο σχέδιο. Ο αριθμός των φιλάθλων, λόγω του νέου κορωνοϊού, θα ήταν περιορισμένος, τα εισιτήρια θα ήταν ονομαστικά, και υπεύθυνοι για την ασφάλεια θα ήταν σεκιούριτι. Αυτό θα λειτουργούσε ως ένα είδος τεστ ώστε, εφόσον πετύχει, να καθιερωθεί.

Πηγή: kathimerini.gr