Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Ροζάκης

Πέθανε o Γιάννης Ροζάκης. Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής της Νέας Σμύρνης.

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Ροζάκης

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών, ο ηθοποιός Γιάννης Ροζάκης. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής της Νέας Σμύρνης και θα αποτεφρωθεί, σύμφωνα με δική του επιθυμία.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο facebook: «Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση από το χώρο μας ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου μας ο Γιάννης Ροζάκης έφυγε από κοντά μας ένας ηθοποιός που τίμησε το ελληνικό θέατρο με τους σπουδαίους ρόλους που έπαιξε σε πολύ σημαντικούς θιάσους... Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας», έγραψε ο γνωστός ηθοποιός.

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1939 και τι πραγματικό όνομά του ήταν Γιάννης Ξυγκάκης. Ερμήνευσε σπουδαίους ρόλους και συνεργάστηκε με πολύ σημαντικούς θιάσους. Πάτησε για πρώτη φορά το θεατρικό σανίδι το καλοκαίρι του 1963, ως κομπάρσος στον «Ιούλιο Καίσαρα» του Σαίξπηρ που ανέβασε ο Μίνως Βολανάκης για το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μάνου Κατράκη, στο Θέατρο του «Πεδίου του Άρεως»

Πάτησε για τελευταία φορά το θεατρικό σανίδι το 2013, ως Γκούσταφ Κρουπ στο «Ο φίλος μου ο Χίτλερ» του Γιουκίο Μίσιμα, σε σκηνοθεσία της Άσπας Τομπούλη, στο «Αγγέλων Βήμα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας