Καιρός: Δριμύ ψύχος και το πρωί της Κυριακής

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» θα ρίξει τη θερμοκρασία κάτω του μηδενός στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας. Μέχρι και -14 βαθμούς Κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές!

Καιρός: Δριμύ ψύχος και το πρωί της Κυριακής

Δριμύ ψύχος αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα το πρωί της Κυριακής 17/1, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κακοκαιρία «Λέανδρος» σε συνδυασμό με τις περιορισμένες νεφώσεις που αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα ρίξουν την ελάχιστη θερμοκρασία κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας. Ιδιαίτερα στα βόρεια ο υδράργυρος θα πέσει κατά τόπους κάτω από τους -14 βαθμούς Κελσίου.

Στα βορειοανατολικά, ανατολικά και νότια της χώρας ο «Λέανδρος»

Χιονοπτώσεις και παγετός ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Λέανδρος» από το βράδυ της Παρασκευής 15/1 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 16/1. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα βορειοανατολικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά έως τη νύχτα του Σαββάτου 16/1 προς Κυριακή 17/1.

Βροχοπτώσεις αναμένονται στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Από το πρωί της Κυριακής 17/1 τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Αιγαίο, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στη Θράκη. Στην Αττική οι χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά και οι βροχοπτώσεις και το χιονόνερο στα πεδινά θα συνεχιστούν έως τις πρώτες ώρες της Κυριακής 17/1.

Χιονοπτώσεις και παγετός από τον «Λέανδρο»

Οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν σε αρκετές περιοχές έως και το πρωί της Κυριακής 17/1, οι συνθήκες στο οδικό δίκτυο αναμένεται να είναι κατά τόπους ιδιαίτερα δυσμενείς. Για το λόγο αυτό σας προτρέπουμε να συμβουλεύεστε την υπηρεσία μας «ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ» για τον προγραμματισμό των οδικών σας μετακινήσεων.

meteo.gr