Τραμπ: Μπλόκο και από το YouTube στο επίσημο κανάλι του!

Το YouTube αποφάσισε να αναστείλει το επίσημο κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ μετά από βίντεο που ανέβασε και το οποίο παραβιάζει τις πολιτικές του. Άλλες δύο προειδοποιήσεις για τον οριστικό αποκλεισμό.

Τραμπ: Μπλόκο και από το YouTube στο επίσημο κανάλι του!

"Κίτρινη" κάρτα έδειξε το YouTube στον Ντόναλντ Τραμπ μετά από βίντεο που ανέβηκε στο επίσημο κανάλι του, παραβιάζοντας τις πολιτικές της πλατφόρμας καθώς φέρεται να υποκινεί τη βία, αν και δεν υπήρξαν περεταίρω πληροφορίες από την εταιρεία σχετικά με το περιεχόμενό του.

Το YouTube κατέβασε το συγκεκριμένο βίντεο, δίνοντας προειδοποίηση στον απελθόντα πρόεδρο, πράγμα που σημαίνει πως για την επόμενη εβδομάδα δεν θα μπορεί να ανέβει άλλο βίντεο στο κανάλι του. Συνεπώς, οι 2,76 εκ. εγγεγραμμένοι χρήστες σε αυτό δεν θα ξαναδούν βίντεο από τον Τραμπ μέχρι τη στιγμή που η σκυτάλη στην προεδρία των ΗΠΑ περάσει στα χέρια του Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το YouTube, οι ανησυχίες για υποβόσκουσα έξαρση νέων βίαιων φαινομένων οδήγησε στην απόφασή του να κατεβάσει το βίντεο και να "παγώσει" το κανάλι για επτά μέρες.

Να σημειωθεί πως ενδεχόμενη δεύτερη "κίτρινη" κάρτα στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο δεν σημαίνει -κατά το ποδοσφαιρικώς λεγόμενο- και αποβολή του από το YouTube. Η δεύτερη προειδοποίηση θα φέρει νέο "μπλόκο" δύο εβδομάδων, ενώ με την τρίτη θα έρθει και ο αποκλεισμός.

Το YouTube έρχεται να πάρει σειρά στον... χορό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έλαβαν μέτρα σε βάρος του Τραμπ. Το Facebook έχει αναστείλει τον λογαριασμό του επ' αόριστον, ενώ το Twitter έριξε μόνιμο "μαύρο" στο προφίλ του.

Ο Τραμπ ανέβασε οκτώ βίντεο την περασμένη Τρίτη, ένα εκ των οποίων και οι δηλώσεις του πριν αναχωρήσει για το Τέξας, λέγοντας πως η υπόθεση της παραπομπής του αποτελεί τρομερό λάθος και προκαλεί έντονη οργή.

Πηγή: News247.gr