ΕΑΚ Κομοτηνής: Υποβολή προσφορών για τη δημοπράτηση της αντικατάστασης του ταρτάν

Ολοκληρώνεται αύριο (12/1) η υποβολή προσφορών για την αντικατάσταση του ταρτάν στο Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, ενώ καταρτίζεται τεχνική μελέτη για τη συνολική ανάπλαση των εγκαταστάσεων.

ΕΑΚ Κομοτηνής: Υποβολή προσφορών για τη δημοπράτηση της αντικατάστασης του ταρτάν

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημοπράτηση του έργου «Αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου» στο Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Αύριο, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για το έργο, προϋπολογισμού 780.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του προσεχούς τετράμηνου, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάδειξης του αναδόχου. Στόχος, όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην προ τριμήνου επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Ροδόπης, είναι «να αποδοθεί η εγκατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αναβαθμισμένη και εκσυγχρονισμένη, όπως αρμόζει στην αθλητική κοινωνία της ακριτικής περιοχής. Μια εγκατάσταση παραμελημένη για περισσότερα από τριάντα χρόνια, να καταστεί -επιτέλους- ικανή για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της αθλητικής οικογένειας και να φιλοξενεί διοργανώσεις στίβου».

To έργο περιλαμβάνει:

* Αντικατάσταση ελαστικού συνθετικού τάπητα, επιφάνειας περίπου 7.000 τετραγωνικών μέτρων.

* Εναρμόνιση με τις προδιαγραφές της WA της λίμνης για τα στιπλ και των σκαμμάτων αλμάτων μήκους, τριπλούν, ύψους και επί κοντώ

* Αντικατάσταση των δύο βαλβίδων σφαιροβολίας και δισκοβολίας/σφυροβολίας, καθώς και προμήθεια κλωβού

* Οκτώ νέους αναστρεφόμενους βατήρες αλμάτων μήκους και δύο βαλβίδες άλματος επί κοντώ

* Διαχωριστικό κράσπεδο στο όριο μεταξύ της πρώτης διαδρομής του ταρτάν και της κονίστρας

Επιπλέον, το υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τη διοικούσα επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο, και την ΑΝΡΟ (Αναπτυξιακή Ροδόπης – ΑΕ ΟΤΑ), βρίσκονται σε διαδικασία εκπόνησης τεχνικής μελέτης για τη γενική ανάπλαση του ΕΑΚ Κομοτηνής.

Ενδεικτικά, η εν λόγω ανάπλαση θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση προκάτ κερκίδας 800 θέσεων στη νότια πλευρά, τη διαμόρφωση αποδυτηρίων κάτω από την κερκίδα, την τοποθέτηση συνθετικού ή φυσικού χλοοτάπητα στο χωμάτινο γήπεδο και λοιπά έργα.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας