Τρία νέα ξενοδοχεία στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας: Κολωνάκι, Σύνταγμα, Πλ. Κλαυθμώνος

Τρία νέα ξενοδοχειακά projects στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας βρίσκονται λίγο πριν από την έναρξη υλοποίησής τους

Τρία νέα ξενοδοχεία στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας: Κολωνάκι, Σύνταγμα, Πλ. Κλαυθμώνος

Τα τελευταία 3 χρόνια προστέθηκαν στον τουριστικό χάρτη της Αθήνας 30 νέα ξενοδοχεία με περισσότερες από 2.600 κλίνες. Αρκετά από αυτά ξεκίνησαν το 2019 κατά τη διάρκεια της εκρηκτικής τουριστικής ανάπτυξης της Αθήνας.

Μερικά πολυτελή ξενοδοχεία όμως ξεκίνησαν τη λειτουργία τους και το 2020, εν μέσω πανδημίας, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα το Athens Capital Hotel MGallery στο Σύνταγμα, το The Modernist στο Κολωνάκι και το Selina Athens Theatrou στην πλατεία Θεάτρου.

Εννιά νέα πολυτελή ξενοδοχεία στην Αθήνα το 2021 - Πoύ βρίσκονται, πότε ανοίγουν

Και ενώ για το 2021, προγραμματίζεται σημαντικός αριθμός νέων ξενοδοχειακών αφίξεων στην Αθήνα, τρία νέα ξενοδοχειακά projects βρίσκονται λίγο πριν από την έναρξη υλοποίησής τους.

Τα 3 νέα ξενοδοχειακά projects

Και οι 3 νέες τουριστικές επενδύσεις χωροθετούνται στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.

1. Αλεξάνδρου Σούτσου & Βουκουρεστίου 30, Κολωνάκι

Ο Δήμος Αθηναίων πρόσφατα ενέκρινε την οικοδομική άδεια για τη μετατροπή τμήματος του κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο και τη διαρρύθμιση του ισογείου του σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το ακίνητο έχει μισθωθεί από την GLI TRIVONIANOU 14 IKE, η οποία έχει ήδη αιτηθεί και την έγκριση μελέτης που αφορά την αλλαγή χρήσης του 4ώροφου κτιρίου με ισόγειο κατάστημα στην οδό Τριβωνιανού 14, στο Μετς, σε κτίριο κατοικιών.

2. Νίκης 29 & Ναυάρχου Νικοδήμου, Σύνταγμα

Νέο 4άστερο boutique ξενοδοχείο, 20 κλινών, αναμένεται να κατασκευάσει η τεχνική εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ στο ακίνητο. Έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αναμένει την έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς το έργο αφορά και την αποκατάσταση – ανάδειξη του κτιρίου που βρίσκεται ήδη εκεί. Σύμφωνα με τα πλάνα, θα προστεθεί υπόγειο αλλά και 3 επιπλέον όροφοι στο ήδη υπάρχον κτίριο.

3. Πραξιτέλους 24, Πλατεία Κλαυθμώνος

Το έργο, την έγκριση του οποίου έχει αιτηθεί η εταιρεία ΑΤ-ΗΛ PROPERTY AE, αφορά την μετατροπή του διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχείο.

Πηγή: bizness.gr