Αναβαθμίζεται άμεσα το Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων - Ξεκινούν οι μελέτες των εργασιών

Οι μελέτες εργασιών επισκευής, συντήρησης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου Χανίων μπήκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υφυπουργείου Αθλητισμού. Θα πρέπει να έχουν καταρτιστεί μέσα σε τέσσερις μήνες.

Αναβαθμίζεται άμεσα το Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων - Ξεκινούν οι μελέτες των εργασιών

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υφυπουργείου Αθλητισμού εντάχθηκε το έργο «Μελέτη Εργασιών Επισκευής - Συντήρησης Κτιριακών Εγκαταστάσεων και Αντικατάστασης Η/Μ Εξοπλισμού του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», ύψους 248.000 ευρώ και εντός των προσεχών ημερών θα υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρη Παπαδογιάννη.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε με τον ΟΑΚ στα μέσα Οκτωβρίου, αναθέτει στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης να εκπονήσει για το κολυμβητήριο Χανίων εντός τεσσάρων μηνών:

* Τοπογραφική αποτύπωση των χώρων πραγματοποίησης εργασιών.

* Αρχιτεκτονική μελέτη για τις απαιτούμενες αντικαταστάσεις, την αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση.

* Στατική μελέτη για την επισκευή του φέροντος οργανισμού των εγκαταστάσεων και των κερκίδων.

* Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη για την αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού.

* Προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση και αξιολόγηση, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθόσον το ναυταθλητικό κέντρο είναι σε επαφή με τη θάλασσα και έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

* Τεύχη δημοπράτησης έργων.

Το Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων χρήζει άμεσης συντήρησης και αναβάθμισης λόγω της παλαιότητάς του και της έλλειψης εργασιών για πολλά χρόνια. Τα προβλήματα είχαν επισημανθεί κατά την επίσκεψη του κ. Αυγενάκη στα Χανιά στις 13 Ιουλίου, ακολούθησε αυτοψία τεχνικού κλιμακίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και δρομολογήθηκε η λύση της σύνταξης των μελετών μέσω του ΟΑΚ, προκειμένου να τρέξουν ταχύτερα όλες οι διαδικασίες και να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.