Επίδομα θέρμανσης: Προβλήματα στην υποβολή των αιτήσεων - Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών

Προβλήματα έχουν εντοπιστεί στην υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους. Σε σχετικές διευκρινίσεις προέβη το υπουργείο Οικονομικών.

Επίδομα θέρμανσης: Προβλήματα στην υποβολή των αιτήσεων - Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών

«Βροχή» πέφτουν φέτος οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, με προβλήματα να παρατηρούνται σε περιοχές λόγω ταχυδρομικού κώδικα.

Έξι μέρες πριν κλείσει η πλατφόρμα έχουν υποβληθεί και έγιναν αποδεκτές κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο αιτήσεις. Υπάρχουν ωστόσο και περιοχές όπου παρατηρούνται προβλήματα όπως η Κοζάνη. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην υποβολή των αιτήσεων. Πρόβλημα με τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης έχουν και οι κάτοικοι σε χωριά της Ελασσόνας.

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε διευκρινίσεις. Στο πλαίσιο των αιτήσεων που έχουν ξεκινήσει από τους ενδιαφερόμενους για την καταβολή του επιδόματος, το οποίο φέτος θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό όπου κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι, το υπουργείο Οικονομικών με σχετική ανακοίνωσή του διευκρινίζει τα εξής:

Στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους δεν βρίσκουν τον οικισμό τους ή έχουν πρόβλημα με τον ταχυδρομικό κώδικα στον σχετικό κατάλογο, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλέφωνο 213162100 ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση. Ήδη έχουν γίνει επικαιροποιήσεις των καταλόγων μετά από σχετική επικοινωνία των ενδιαφερόμενων.
Για πρώτη φορά φέτος επιδοτούνται, σε μικρούς οικισμούς με υψηλές θερμαντικές ανάγκες, όσοι καταναλώνουν καυσόξυλα για θέρμανση. Έτσι, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια, ώστε να προσμετρώνται όσα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020. Όσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου του 2020 μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα, η οποία είναι ενεργή.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε δικαιούχος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το επίδομα θέρμανσης, με βάση τα σημερινά δεδομένα, λήγει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Πηγή: Το Ποντίκι

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας