Αμάρυνθος: Πλήρη τετραπληγία υπέστη ο 24χρονος που βούτηξε για τον σταυρό τα Θεοφάνια

Ο άτυχος νεαρός που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αυχένα είχε βουτήξει ανήμερα των Θεοφανίων να πιάσει τον σταυρό

Αμάρυνθος: Πλήρη τετραπληγία υπέστη ο 24χρονος που βούτηξε για τον σταυρό τα Θεοφάνια

Με πλήρη τετραπληγία διεγνώσθη ο 24χρονος από την Εύβοια που χτύπησε τον αυχένα του βουτώντας για τον σταυρό, ανήμερα των Θεοφανίων.

Συγκεκριμένα, πέντε άτομα βούτηξαν στην Αμάρυνθο της Ερέτριας σε ρηχά νερά για να πιάσουν τον σταυρό ανήμερα των Θεοφανίων με τον 24χρονο να χτυπά στο κεφάλι και τον αυχένα του.

Στο σημείο σήμανε αμέσως συναγερμός και το ΕΚΑΒ τον μετέφερε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας ενώ λίγες ώρες αργότερα διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Μετά τις εξονυχιστικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, οι γιατροί στο ΚΑΤ διαπίστωσαν ότι από το χτύπημα ο νεαρός υπέστη πλήρη τετραπληγία. Αμέσως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και μεταφέρθηκε στην εντατική όπου παραμένει διασωληνωμένος.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαπιστωθεί σοβαρή κάκωση στον αυχένα η οποία επηρεάζει και τη λειτουργία του νωτιαίου μυελού.

Μάλιστα, ο αδερφός του 24χρονου αντιμετώπιζε σοβαρό ζήτημα υγείας πάσχοντας από λευχαιμία και μόλις την παραμονή των Χριστουγέννων ο ίδιος είχε γίνει δότης του μυελού των οστών.

Μαζί με τον πατέρα του ξεκίνησαν από τη Δροσιά Ευβοίας όπου μένουν για να πάνε στην Αμάρυνθο προκειμένου να ρίξουν μόνοι τους τον Τίμιο Σταυρό.

Όπως λένε κάτοικοι της Αμαρύνθου, ουδέποτε στο παρελθόν έριχνε ο ιερέας τον Τίμιο Σταυρό από το συγκεκριμένο σημείο αφού ακριβώς εκεί, μέσα στο νερό, υπάρχουν βράχια.