Γαλλία: Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου από τον πρώην Ευρωβουλευτή, Ολιβιέ Ντιαμέλ

Στο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου από τον εκδοτικό οίκο Seuil, η Καμίλ Κουσνέρ αποκαλύπτει ότι ο πατριός τους, Ολιβιέ Ντιαμέλ, πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, κακοποιούσε σεξουαλικά για τουλάχιστον μία διετία τον δίδυμο αδελφό της.

Γαλλία: Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου από τον πρώην Ευρωβουλευτή, Ολιβιέ Ντιαμέλ

Επί τριάντα χρόνια, η Καμίλ Κουσνέρ κράτησε το λόγο της. Αλλά αυτή την εβδομάδα κυκλοφορεί στη Γαλλία ένα βιβλίο της με τίτλο «La Famiglia Grande», στο οποίο αποκαλύπτει το φρικτό μυστικό της οικογένειας: Eπί σειρά ετών, γράφει, ο πατριός τους, διάσημος αναλυτής, συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ολιβιέ Ντιαμέλ, κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιό της γυναίκας του, τον δίδυμο αδελφό της, ενώ ήταν έφηβος.

Ο 70χρονος Ολιβιέ Ντιαμέλ, διαπρεπής Παριζιάνος πολιτικός επιστήμονας και συνταγματολόγος ο οποίος την περίοδο 1997–2004 διετέλεσε και ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, έως την περασμένη Δευτέρα ήταν πρόεδρος της περίφημης «Fondation Nationale des Sciences Politiques» της Γαλλίας.

Εσπευσε, ωστόσο, να παραιτηθεί σχεδόν αμέσως μετά τη δημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου «La Famiglia Grande» το οποίο συνέγραψε η Καμίλ Κουσνέρ, δικηγόρος, ηλικίας 45 ετών και θυγατέρα του επίσης διαπρεπούς Μπερνάρ Κουσνέρ, πρώην υπουργού Υγείας και Εξωτερικών της Γαλλίας και συνιδρυτή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Μετά το διαζύγιο των γονιών της, από τότε που ήταν οκτώ χρόνων, η Καμίλ Κουσνέρ μεγάλωσε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό της Ζουλιάν, τον δίδυμο αδελφό της Αντουάν («Βικτόρ» στο βιβλίο), την μητέρα τους Εβελίν Πιζιέ (υπήρξε επιφανής ακαδημαϊκός και προσωπικότητα της γαλλικής Αριστεράς, πέρα από ερωμένη του Φιντέλ Κάστρο) και τον δεύτερο σύζυγό της, τον Ολιβιέ Ντιαμέλ, τον οποίο θαύμαζαν και αγαπούσαν ιδιαίτερα η Καμίλ και τα αδέλφια της, ειδικά αφότου αυτοκτόνησαν οι γονείς της μητέρας τους κι εκείνη κατέφυγε στο αλκοόλ.

Τώρα, όμως, στο βιβλίο της που κυκλοφορεί την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου από τον εκδοτικό οίκο «Seuil», η Καμίλ Κουσνέρ αποκαλύπτει ότι ο πατριός τους, πριν από περισσότερα από τριάντα χρόνια, κακοποιούσε σεξουαλικά για τουλάχιστον μία διετία τον δίδυμο αδελφό της. Μεταξύ άλλων στην «Μεγάλη Οικογένεια» αναφέρει πως όταν ο «Βικτόρ» αποφάσισε να της αποκαλύψει όλα όσα υπέφερε στα χέρια του προστάτη της οικογένειάς τους ήταν 14 ετών ενώ ο πατριός τους τον εκμεταλλευόταν ήδη επί έναν χρόνο.

«Ηρθε στο κρεβάτι μου και μου είπε: “Θα σου μάθω εγώ. Θα δεις, όλοι το κάνουν”. Με χάιδεψε και μετά, ξέρεις…», είχε πει τότε ο μικρός «Βικτόρ» στη συνομήλικη αδελφή του, ορκίζοντάς την στη συνέχεια να μην μαρτυρήσει το παραμικρό. Τα δύο δίδυμα αδέλφια φύλαξαν το μυστικό επί χρόνια έως το 2008.

«Αποκαλύφθηκε ένα μυστικό που μας βάρυνε για πάρα πολύ καιρό. Θαυμάζω το θάρρος της κόρης μου», δήλωσε από την πλευρά του ο Μπερνάρ Κουσνέρ ενώ ο Ολιβιέ Ντιαμέλ δήλωσε στη «Le Monde» και στο «L’Obs»: «Δεν έχω τίποτα να πω».

Αφού κοινοποίησε μέσω του Twitter ότι επρόκειτο να παραιτηθεί από όλες τις θέσεις που κατείχε έως την αρχή της εβδομάδας, ο έκπτωτος ακαδημαϊκός διέγραψε τον λογαριασμό του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγές: iefimerida.gr, protagon.gr