Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το «αντάρτικο» της Εκκλησίας ενόψει Θεοφανείων

H ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού την ημέρα των Θεοφανείων, προσανατολίζεται σε ελέγχους στους ναούς, σε απομάκρυνση πιστών σε περίπτωση συνωστισμού και -σε ακραίες περιπτώσεις- σε πρόστιμα σε όσους ιερείς και πιστούς παραβιάσουν το lockdown.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το «αντάρτικο» της Εκκλησίας ενόψει Θεοφανείων

Σχέδιο αντιμετώπισης της «ανταρσίας» της Εκκλησίας στο lockdown την ημέρα των Θεοφανείων έχει καταρτίσει η Aστυνομία, ωστόσο, φαίνεται ότι το σχέδιο αυτό κινείται σε πιο... ήπιες πρακτικές από τα προηγούμενα για την τήρηση των απαγορευτικών μέτρων για την πανδημία του κορoνοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού προσανατολίζεται σε ελέγχους στους ναούς, σε απομάκρυνση πιστών σε περίπτωση συνωστισμού και σε ακραίες περιπτώσεις σε πρόστιμα σε όσους ιερείς και πιστούς παραβιάσουν το lockdown.

Επίσης, η αστυνομία φαίνεται ότι σχεδιάζει να επικεντρώσει τις περιπολίες και τους ελέγχους κυρίως σε κεντρικούς ναούς, καθώς είναι αδύνατον να φυλαχθούν όλες οι εκκλησίες της χώρας, αλλά και να εκπέμπει ηχητικά μηνύματα και να κάνει συστάσεις στους πιστούς.

Επαφές για εκτόνωση

Πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr αναφέρουν ότι δεν θα γίνεται έλεγχος των αστυνομικών μέσα σε εκκλησίες, ενώ υπάρχουν επαφές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με ιερείς και μητροπολίτες για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει το καλό παράδειγμα.

topontiki.gr