Πιθανή παράταση lockdown σε Φλώρινα, Κερατσίνι, Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές, Ζεφύρι, Κάλυμνο, Ελευσίνα

Σκέψεις για παράταση του lockdown προκαλούν οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο όσον αφορά τον κορονοϊό και συγκεκριμένα, Φλώρινα, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ίλιον-Αχαρνές, Ζεφύρι, Κάλυμνος, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Κοζάνη, Εορδαία.

Πιθανή παράταση lockdown σε Φλώρινα, Κερατσίνι, Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές, Ζεφύρι, Κάλυμνο, Ελευσίνα

Τα στοιχεία για τον κορονοϊό που προέκυψαν από την κινητικότητα των Χριστουγέννων έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί. Πρόκειται για στοιχεία, τα οποία όπως φαίνεται προκαλούν ανησυχία.

Οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι θα πρέπει να επιδείξουμε προσοχή. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν εισακούστηκαν οι εκκλήσεις τους. Έτσι στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown. Προφανώς, εν αναμονή των επιδημιολογικών στοιχείων και της Πρωτοχρονιάς όπως αναφέρθηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεψν του Star.

Πρωταθλήτρια η Αττική

Η κατάσταση στην Αττική προβληματίζει ιδιαίτερα κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους. Παραμένει «πρωταθλήτρια» στα κρούσματα κορωνοϊού. Χθες ανακοινώθηκαν 210 νέα κρούσματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο και στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας με 52 και 64 διαγνώσεις αντίστοιχα. Η εξέλιξη της επιδημίας στο λεκανοπέδιο θα είναι αυτή που θα κρίνει και τις αποφάσεις των ειδικών.

Ο βόρειος και ο νότιος τομέας εμφάνισαν από 21 κρούσματα. Στην ανατολική Αττική καταγράφηκαν 32 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και στον Πειραιά, 20.

Αυτή τη στιγμή η Αττική έχει τετραπλάσιο ιικό φορτίο από τη Θεσσαλονίκη, η οποία χθες κατέγραψε 79 νέα κρούσματα. Η ανησυχία όμως παραμένει κι εκεί, αφού παρατηρείται σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης.

Επιφυλακή προκαλεί η εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα

Κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση και στη Βόρεια Ελλάδα, που συνεχίζει να δημιουργεί έντονη ανησυχία στους ειδικούς.

Στη Ροδόπη και την Κοζάνη τα κρούσματα ξεπερνούν τα 30. Διψήφιο αριθμό κρουσμάτων εμφανίζουν επίσης η Καβάλα, οι Σέρρες, η Ξάνθη, η Φλώρινα, ο Έβρος και η Μαγνησία.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εκτός της Δυτικής Αττικής και της Κοζάνης, περιοχές που παραμένουν σε αυστηρό lockdown, μια σειρά από περιφέρειες, δήμους και περιοχές βρίσκονται στα «κόκκινα».

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν με συνέπεια τα μέτρα.

Οι περιοχές είναι οι εξής:

  • Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας
  • Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
  • Δήμος Περιστερίου
  • Δήμος Ιλίου και Αχαρνών
  • Περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής
  • Κάλυμνος
  • Δήμος Ασπροπύργου
  • Δήμος Ελευσίνας
  • Κοζάνη
  • Δήμος Εορδαίας