Πέθανε ο δημοσιογράφος Θύμιος Παπανικολάου

Ο Θύμιος Παπανικολάου πέθανε στα 76 του χρόνια και η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του εκλεκτού δημοσιογράφου.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Θύμιος Παπανικολάου

Ο Θύμιος Παπανικολάου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 χρονών και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετική με τη ζωή και το έργο του γνωστού δημοσιογράφου. Επίσης, συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος και ενημερώνει για την κηδεία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα παρακάτω:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου Ευθύμιου (Θύμιου) Παπανικολάου, ο οποίος απεβίωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε ηλικία 76 ετών.

Ο Θύμιος Παπανικολάου γεννήθηκε το 1944 στην Πεντάπολη Δωρίδος και σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή. Ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση, εξαιτίας της οποίας φυλακίστηκε. Μετά την αποφυλάκισή του ξεκίνησε την εκδοτική του δραστηριότητα με το περιοδικό ''ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ'', στο οποίο αρθρογραφούσε την περίοδο 1971-73 και το οποίο επανεξέδωσε και μετά τη Μεταπολίτευση έως και το 1977. Το 1980 ίδρυσε νέο εκδοτικό οίκο με την επωνυμία ''ΘΕΩΡΙΑ'', ενώ από το 1983 έως και το 1989 υπήρξε πολιτικός αρθρογράφος και αναλυτής στην εφημερίδα ''ΕΘΝΟΣ'' και κριτικός βιβλίου στο περιοδικό ''ΕΙΚΟΝΕΣ''. Συνέχισε την πορεία του στο Β' Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στις εφημερίδες ''ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ'', ''ΑΛΗΘΕΙΑ'' και ''ΕΞΟΡΜΗΣΗ'', ενώ από το 1992 και μετά εργάστηκε στην εφημερίδα ''ΚΕΡΔΟΣ'' ως διορθωτής. Το διάστημα 1994-96 υπήρξε υπεύθυνος παραγωγής και παρουσίασης καθημερινής εκπομπής στην ΕΡΑ-1. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τα περιοδικά ''ΔΙΑΒΑΖΩ'', ''ΤΟΜΕΣ'', ''ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ'', ''ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ'', ''ΔΡΩΜΕΝΑ'' κ.ά. Τέλος, υπήρξε ιδρυτής του περιοδικού ''ΡΕΣΑΛΤΟ'', στο οποίο αρθρογραφούσε έως το τέλος της ζωής του.

Ο Θύμιος Παπανικολάου υπήρξε άνθρωπος ταγμένος στα ιδανικά του και εργάστηκε με ευσυνειδησία σε ολόκληρο τον επαγγελματικό του βίο, σεβόμενος πάντοτε τις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο.

Η κηδεία του Θύμιου Παπανικολάου τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στον ιερό ναό Αγίου Τρύφωνα Κηφισιάς, σε στενό οικογενειακό κύκλο».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας