Ασπρόπυργος, Μενίδι, Περιστέρι, Ίλιον, Κερατσίνι, Ζεφύρι: Τα αστυνομικά μπλόκα, οι πλατείες, τα SMS

Η προσοχή στραμμένη σε Ασπρόπυργο, Μενίδι, Περιστέρι, Ίλιον, Κερατσίνι, Ζεφύρι – Τι γίνεται με τα μπλόκα, ποιες εντολές έχουν πάρει οι αστυνομικοί και τι θα ψάχνουν στα SMS για τον κορονοϊό.

Ασπρόπυργος, Μενίδι, Περιστέρι, Ίλιον, Κερατσίνι, Ζεφύρι: Τα αστυνομικά μπλόκα, οι πλατείες, τα SMS

Ασπρόπυργος, Μενίδι, Περιστέρι, Ίλιον, Κερατσίνι και Ζεφύρι είναι οι έξι περιοχές που εκπέμπουν SOS λόγω κορονοϊού. Πρόκειται για τις περιοχές, στις οποίες γίνεται λόγος από τις αρχές για βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι αστυνομικοί έχουν λάβει σαφείς εντολές ώστε να μην κοιτάνε απλά τα SMS ή τις ταυτότητες, αλλά και κατά πόσο ισχύει αυτό που στείλαμε, πόσο μακριά είμαστε από την κατοικία μας και τα έγγραφα που έχουμε μαζί μας είναι τα σωστά. Μάλιστα η σύσταση είναι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι αστυνομικοί στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Πιο αισθητή θα είναι η παρουσία της αστυνομίας στις πλατείες, από όπου θα ακούγονται ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή του συνωστισμού.

Και το Ζεφύρι

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., μετά τον Ασπρόπυργο, το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι, ανησυχία προκαλεί στις Αρχές και η περίπτωση του Ζεφυρίου. Έτσι, σε εφαρμογή μπαίνει νέο επιχειρησιακό σχέδιο με στοχευμένους ελέγχους στις «κόκκινες» περιοχές. Συγκεκριμένα, από τα 34 συνολικά αστυνομικά μπλόκα που βρίσκονται καθημερινά στην Αττική, 20 θα έχουν, όπως φαίνεται, μια στόχευση στις συγκεκριμένες επιβαρυμένες περιοχές.

Αυτό περιλαμβάνει, περιμετρικές «αποστειρώσεις» κεντρικών οδών οι οποίες θα κυκλωθούν με τουλάχιστον 5 ή 6 μπλόκα που θα ελέγχουν τις αιτίες μετακινήσεις, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας το διάστημα 21:00 - 05:00, και απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους.