Σούπερ μάρκετ: Προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή (3/1) - Το ωράριο λειτουργίας τους

Τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, ενώ κλειστά μέχρι τις 11 του μήνα θα παραμείνουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και το λιανεμπόριο μετά τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης

Σούπερ μάρκετ: Προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή (3/1) - Το ωράριο λειτουργίας τους

Ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ και όλα τα καταστήματα με είδη τροφίμων αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου.

Την ίδια στιγμή κλείνουν τα καταστήματα που είχαν δραστηριότητα τις ημέρες των εορτών, όπως βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, γενικότερα το λιανεμπόριο, ενώ σταματά το κυνήγι και το ψάρεμα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, το λιανεμπόριο δεν έχει τη δυνατότητα ανοίγματος, αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, λόγω της έναρξης του αυστηρού 7ημερου lockdown από τις 06:00 της Κυριακής.

Συνεπώς δεν θα ισχύει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου και το click away για τα εμπορικά καταστήματα. Για όσες παραγγελίες έχουν δοθεί και είναι σε εκκρεμότητα η πρόβλεψη είναι να εκτελεστούν μέσω των εταιριών ταχυμεταφορών.

Σήμερα, Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021, καταστήματα και σούπερ μάρκετ παραμένουν κλειστά, καθώς πραγματοποιείται η καθιερωμένη απογραφή.

Ωστόσο, αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων (π.χ. μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) και τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο (07:00-21:00).

Αυτό που θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι καταναλωτές, είναι ότι πρόκειται για προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, και καλό είναι να ενημερώνονται για το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος που τους ενδιαφέρει είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε επισκεπτόμενοι τις ιστοσελίδες τους είτε τις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να ανοίξουν, παρά το lockdown με ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως 21:00, αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι για μετακίνηση των πολιτών στα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να στείλουν γραπτό μήνυμα με το νούμερο 2 στο 13033 ή να συμπληρώσουν το ανάλογο έντυπο μετακίνησης.