Λίστα Forbes: Ο Νιάρχος παραμένει ο πλουσιότερος Έλληνας - Ανεβαίνει ο Μυστακίδης, πέφτει ο Σαββίδης

Δείτε τους πλουσιότερους Έλληνες στη δύση του 2020, σύμφωνα με τη λίστα Forbes. Σε τι θέση βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης (Ρωσία).

Λίστα Forbes: Ο Νιάρχος παραμένει ο πλουσιότερος Έλληνας - Ανεβαίνει ο Μυστακίδης, πέφτει ο Σαββίδης

Φίλιππος Νιάρχος, Αριστοτέλης Μυστακίδης, Βαρδής Βαρδινογιάννης εξακολουθούν να «εκπροσωπούν» την Ελλάδα στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Η μεταξύ τους κατάταξη δεν άλλαξε, ωστόσο οι δυο από τους τρεις Έλληνες δισεκατομμυριούχοι σημείωσαν κάθοδο σε σχέση με τη θέση που είχαν πριν από τέσσερις μήνες στη λίστα Forbes.

Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Νιάρχος έπεσε από το Νο 957 στο Νο 1.063 και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης από το Νο 1.959 στο Νο 2.008. Και μόνο ο Αριστοτέλης Μυστακίδης ανέβηκε από το 1.741 που βρισκόταν τον Σεπτέμβριο, στο Νο 1.564.

Την καθοδική του πορεία συνέχισε ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος από το 1.631 βρέθηκε στο 1.742.

Αναλυτικά οι δισεκατομμυριούχοι και οι περιουσίες τους

Στη δύση του 2020, ο Φίλιππος Νιάρχος παραμένει ο πλουσιότερος Έλληνας σύμφωνα με τη Λίστα Forbes που ανανεώνεται καθημερινά, αφού καταγράψει τα κέρδη και τις ζημιές των απανταχού κροίσων.

Ο 66χρονος, διάσημος συλλέκτης τέχνης - μεγαλύτερος γιος του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου - βρίσκεται στην 1.063η θέση με περιουσία 2,8 δις δολαρίων!

Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας στο Νο 1.564 της λίστας είναι ο 59χρονος Αριστοτέλης Μυστακίδης, ιδιοκτήτης ορυχείων και μεγαλέμπορος, με περιουσία που υπολογίζεται στο 1,9 δις δολάρια.

Τρίτος, στο Νο 2.008 είναι ο 87χρονος Βαρδής Βαρδινογιάννης, με συνολική περιουσία 1,3 δισ. δολαρίων.

Ο 61χρονος Ιβάν Σαββίδης, πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος κατατάσσεται στους Ρώσους κροίσους, βρίσκεται στο Νο 1.742 της λίστας έχοντας συνολική περιουσία 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.