Πέθανε ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας Πιέρ Καρντέν

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Πιέρ Καρντέν (Pierre Cardin).

Πέθανε ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας Πιέρ Καρντέν

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Πιέρ Καρντέν (Pierre Cardin).

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, η οικογένεια του Γάλλου σχεδιαστή ανακοίνωσε σήμερα ότι ο οραματιστής και πρωτοπόρος της μόδας, πέθανε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Neuilly, όπου νοσηλευόταν, δυτικά του Παρισιού.

Ο Πιερ Καρντέν γεννήθηκε στην Ιταλία στις 7 Ιουλίου 1922. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες, αλλά για να ξεφύγουν από τον φασισμό εγκατέλειψαν την πατρίδα τους κι εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία το 1924. Ο πατέρας του, ένας πλούσιος Γάλλος έμπορος κρασιού, ήθελε ο γιος του να σπουδάσει αρχιτεκτονική, αλλά από την παιδική του ηλικία ο Πιερ έδειξε το ενδιαφέρον του για τη ραπτική.

Ξεκίνησε την καριέρα του νωρίς, σε ηλικία 14 ετών δούλεψε ως μαθητευόμενος, μαθαίνοντας τα βασικά του σχεδιασμού μόδας και της κατασκευής. Το 1939, έφυγε από το σπίτι για να εργαστεί για έναν ράφτη στο Vichy , όπου άρχισε να κάνει κοστούμια για γυναίκες. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου , εργάστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, εγκαινιάζοντας ανθρωπιστικές δράσεις που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Ξεκίνησε να δουλεύει στον χώρο της μόδας στο Παρίσι, το 1945. Αφού εργάστηκε στους οίκους μόδας της Σκιαπαρέλι και του Ντιόρ, ίδρυσε την προσωπική του φίρμα το 1950. Ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που χειρίστηκε το όνομά του ως brand και έχτισε έναν εντυπωσιακό κύκλο εργασιών σε πολλά δημιουργικά πεδία. Όλα αυτά, ενώ η αρχική του επιθυμία ήταν να γίνει ηθοποιός.