Πειραιάς: Πωλητήριο στο κτίριο του εργοστασίου ΑΖΕΛ - Η ιστορία του

Προς πώληση το ιστορικό ακίνητο της βιομηχανίας ΑΖΕΛ στον Πειραιά.

Πειραιάς: Πωλητήριο στο κτίριο του εργοστασίου ΑΖΕΛ - Η ιστορία του

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά του ιστορικού βιομηχανικού ακινήτου της ΑΖΕΛ στον Πειραιά δημοσίευσε η Πειραιώς Real Estate.

Το ακίνητο αποτελείται από οικόπεδο επιφάνειας 7,8 στρεμμάτων καθώς και 12 κτίρια, συνολικής επιφάνειας 12.606 τ.μ..

Bρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη, Ομηρίδου Σκυλίτση και Αθανασαίου Διάκου στον Πειραιά, πολύ κοντά στις γραμμές του Ηλεκτρικού.

Παραμένει κλειστό και εγκαταλελειμένο από το Μάιο του 1997 όταν και έκλεισε η ιστορική βιομηχανία ΑΖΕΛ.

Πειραιάς: Το κτίριο Pharos με πισίνα, γήπεδο 5×5 και παιδική χαρά, που βγαίνει σε πλειστηριασμό

Η ιστορία του ακινήτου

Το ακίνητο ανήκε στην ιστορική βιομηχανία ΖΑΕΕ Χημικά Εργοστάσια Α.Ε. που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1926 και κατόπιν μετονομάστηκε σε ΑΖΕΛ.

Η βιομηχανία δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή γλυκαντικών υλών, αμύλου και ζυμών και ανήκε στο Top-3 των αντίστοιχων βιομηχανιών του κλάδου στην Ελλάδα (μαζί με την ΒΙΟΜΥΛ στη Θεσσαλονίκη και τη ΒΕΣΟ στην Πάτρα).

Μεγαλούργησε έως τη δεκαετία του 1990 όταν η συσσώρευση χρεών οδήγησε σε αλλαγή ιδιοκτησίας και στο οριστικό της κλείσιμο το 1997.

Η διαδικασία

Η Πειραιώς Real Estate σε αυτή τη φάση δημοσίευση την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με στόχο την υποβολή προσφορών για το ακίνητο έως τις 14 Ιανουαρίου 2021.

Έως την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να στείλουν φάκελο με την προσφορά τους καθώς και τον τρόπο αποπληρωμής. Στη συνέχει θα αποσφραγισθούν οι προσφορές και θα ανακηρυχθεί πλειοδότης. Η εταιρεία πάντως διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από τον πλειοδότη ή και άλλους συμμετέχοντες στη διαδικασία να βελτιώσουν τις προσφορές τους, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Εφόσον επέλθει συμφωνία και ανακηρυχθεί ο τελικός πλειοδότης θα υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό εντός 15 ημερών και τα οριστικά συμβόλαια της αγοραπωλησίας θα υπογραφούν εντός 5 μηνών.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει ή ακυρώσει τη διαδικασία, ακόμη και να πουλήσουν το ακίνητο σε άλλο ενδιαφερόμενο, ακόμη και αν αυτός δεν έχει συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή.

Πηγή: bizness.gr