Μια βδομάδα καραντίνα από 21/12 στις αφίξεις ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο

Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις για την άφιξη ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα, καθώς μεταξύ άλλων επεκτείνεται χρονικά ο κατ' οίκον περιορισμός από τις τρεις στις επτά ημέρες.

Μια βδομάδα καραντίνα από 21/12 στις αφίξεις ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο

Νέα μέτρα σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ισχύουν από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 6:00 το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Συγκεκριμένα, τίθεται σε ισχύ το μέτρο τής κατ' οίκον απομόνωσης επτά ημερών, αντί τριών ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21/12) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ