Το ΣΕΦ αλλάζει και αναβαθμίζεται σε ένα σύγχρονο αθλητικό πάρκο!

Το υφυπουργείο Αθλητισμού και η διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας παρουσίασαν το πλάνο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του φαληρικού σταδίου ώστε να αποτελέσει το μεγαλύτερο αθλητικό πάρκο της Αττικής.

Το ΣΕΦ αλλάζει και αναβαθμίζεται σε ένα σύγχρονο αθλητικό πάρκο!

Το όραμα, το στρατηγικό σχέδιο και τις έως τώρα εργασίες για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την πλήρη αξιοποίηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ανέλυσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Την παρουσίαση των επιμέρους τομέων του πλάνου ανάπτυξης #ToSEFallazei έκαναν η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, και ο συντονιστής-διευθυντής, Παναγιώτης Κουτσογιάννης, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Κώστας Καββαδίας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο φαληρικό στάδιο.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε αρχικά τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από πέρσι προκειμένου να συντηρηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και ο περιβάλλων χώρος, αναφέρθηκε στις δράσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΣΕΦ καθώς και στις παρεμβάσεις, σύμφωνα με το Master Plan που έχει εκπονηθεί:

* Ενεργειακές αναβαθμίσεις, εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τους ετήσιου κόστους ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

* Περιβάλλων χώρος ασφαλής και προσβάσιμος σε όλους - δίκτυο ποδηλατοδρομίου και περιπατητικής διαδρομής, αναζωογόνηση υδάτινων όγκων καναλιού, αναβάθμιση δικτύων απορροής και ύδρευσης.

* Ανάπλαση Ακτής Δηλαβέρη σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά.

* Καλλιέργεια εναλλακτικών αθλημάτων, γήπεδα Padel Tennis, υδατοδρόμιο.

* Νέες δομές – κολυμβητήριο, κτιριακές εγκαταστάσεις για Πανεπιστήμιο Πειραιά, βιβλιοθήκη «Ολυμπιακής Εκεχειρίας», σταθμού ΕΚΑΒ, Ναυτοπροσκόπων, συνεδριακού κέντρου.

* Συλλογική σύμβαση εργασίας με το σωματείο εργαζομένων.

* Νέο λογότυπο, νέος ιστότοπος.

«Στρατηγική μας είναι να αποτελέσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και ο περιβάλλον χώρος του ΣΕΦ πόλο δραστηριοτήτων αθλητισμού, αναψυχής, πολιτισμού και τουρισμού μητροπολιτικής εμβέλειας. Πασχίζουμε ώστε το ΣΕΦ να γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού, ένα πραγματικό στολίδι. Ένα σύγχρονο "αθλητικό κάμπους" που να συνδέει την εκπαίδευση με τον αθλητισμό. Ένα σύγχρονο αθλητικό πάρκο για όλη την Αττική. Ένας χώρος που θα αναδειχθεί και ως κομμάτι της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού μεταξύ άλλων.

Η κυρία Τσιλιγκίρη ανέφερε ανάμεσα στα άλλα: «Οι τέσσερις άξονες του σχεδίου μας είναι ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η αναψυχή. Θέλουμε σε όλους αυτούς τους τομείς το στάδιό μας να έχει ισόρροπη ανάπτυξη, διαθέτοντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο για αυτόν τον σκοπό. Μετά την πολύ σημαντική υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα προχωρήσουμε άμεσα στην παραχώρηση οικοπέδου για να ανεγερθεί νέα κτιριακή εγκατάσταση του Πα.Πει. Θα ολοκληρώσουμε με τον δήμο Πειραιά τη νέα προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της Ακτής Δηλαβέρη αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Προχωράμε σε συνέργειες με οργανισμούς και εθελοντικές οργανώσεις που θα καταλήξουν σε κτιριακές εγκαταστάσεις εντός της περιοχής δικαιοδοσίας μας. Τέλος, οραματιζόμαστε τη δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου που θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος του αναπτυξιακού μας οράματος».